USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Василь Слапчук став почесним волинянином

16 Вересня 2011 14:27
Відомому волинському письменнику Василю Слапчуку, якому цього річ виповниться 50 років, присвоїли звання «Почесний громадянин Волині».

Відповідне рішення прийняли депутати Волинської обласної ради на сесійному засіданні у п’ятницю, 16 вересня.

З присвоєнням статусу «Почесний громадянин Волині» передбачається, зокрема, виплата одноразової премії у розмірі п’яти тисяч гривень за рахунок коштів обласного бюджету.

На сесії голова Волинської ОДА, депутат Борис Клімчук повідомив, що Слапчуку невдовзі мають присвоїти і державну стипендію.

«Ми чекаємо рішення Президента про присвоєння цій людині спеціальної стипендії», – повідомив він.

Нагадаємо, присвоїти «Почесного громадянина Волині» рекомендували депутатам колеги з постійної депутатської комісії з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації ще у червні.

Крім того, у жовтні 2010 року Слапчуку присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Довідково:

Слапчук Василь Дмитрович народився 23 грудня 1961 року у селі Новий Зборишів Горохівського району на Волині. Український поет, прозаїк, літературний критик. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2004), заслужений діяч мистецтв України (2001). Автор близько 30 книг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Самозванець, який підписується чужим іменем Показати IP 16 Вересня 2011 15:10
Ми, члени НСУ, заявляємо рішучий протест з цього приводу. Слапчук став вже якоюсь іконою, на яку з якоюсь патологічною жагою навішують премії, звання, тощо. Слапчук як письменник дуже посередній і як громадянин теж не вельми яких чеснот. Припиніть розбещувати суспільство культовим шаманізмом.
Степаненко Показати IP 16 Вересня 2011 15:21
Пан Слапчук людина з неймовірно роздутою зверхністю. Це приклад тоталітаризму, коли існували літератори під контролем влади. Обвал цих звань - це вже такий перебір, що громадськість має сказати своє слово. Жаль, що ВН теж приємає участь в цьому шабаші лицемірного возвеличення.
Юрій Ричук до Степаненко Показати IP 16 Вересня 2011 18:21
У вас змінилося прізвище? :-)
wiking до Степаненко Показати IP 16 Вересня 2011 20:43
Добре, що у Вас ноги цілі і можете заробити собі на життя. Не судіть і не судимі будете.
інформація для роздумів Показати IP 16 Вересня 2011 22:15
Невже можно сприймати цей театр абсурду? Слапчук - почесний громадянин Луцька. Слапчук - почесний громадянин Волині. Слапчук - почесний громадянин України? (такий чин мабуть-таки є?) Є пропозиція надати почесні звання громадянина Слапчуку всіх районних міст Волині, сусідніх областей, країн. Навіщо зупинятися? Це вже така божевільна традиція. Почесний громадянин - це людина, з якої мають брати приклад? Слапчук аж ніяк не підходить. В юності, перебуваючи в окупаційній совіцькій армії, знищував мирне афганське населення. Оце так "ПОЧЕСНИЙ" громадянин! Люди не мають елементарного поняття про моральні принципи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus