USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ватикан дозволив секс-меншинам приймати хрещення, бути свідками на весіллі і хресними

9 Листопада 2023 23:38
У Ватикані заявили, що представники сексменшин (геї, лесбійки і трансгендери) можуть брати участь у церковних обрядах. Зокрема, вони мають право бути хрещеними батьками та свідками вінчання в церкві.

Про це повідомили в Дикастерії віровчення, з посиланням на ANSA передає Obozrevatel. На все це представникам ЛГБТ+ дають "зелене світло" у випадку, якщо вони "живуть згідно з вірою".

"Такі вказівки походять від Дикастерії доктрини віри, очолюваної кардиналом Віктором Мануелем Фернандесом", – сказано в повідомленні.

У Дикастерії нагадали, що Папа Римський Франциск неодноразово просив вітати всіх у церкві.

Наголошується, що транссексуали, які пройшли гормональне лікування та операцію зі зміни статі, можуть прийняти хрещення на тих самих умовах, що й інші віруючі. Винятком є ситуації, в яких існує ризик викликати публічний скандал або "дезорієнтацію у вірян".

Транс-люди також можуть бути свідками на весіллі або хрещеними.

"За певних умов до ролі хрещеного батька або хрещеної матері може бути допущений дорослий транссексуал, який також переніс гормональне лікування та операцію зі зміни статі. Однак пастирська розсудливість вимагає, щоб це не було дозволено, якщо існує ризик скандалу", – зазначили у Дикастерії.

Читати ще: «Це наш сором»: Папа Римський прокоментував насильство у католицькій церкві, де жертвами стали 216 тисяч дітей

До слова, якщо ще у 2020 році Ватикан відхрещувався від підтримки одностатевих шлюбів, то вже цьогоріч Папа Римський допустив думку, що католицька церква може благословляти одностатеві пари. На його погляд, до прохань про благословення необхідно ставитися з "пастирською благодійністю", а служителі церкви не можуть бути "суддями".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корiнний лучанин Показати IP 10 Листопада 2023 00:04
Прогресивнмй захiд.ахаха .
Анонім Показати IP 10 Листопада 2023 07:59
отже, погані справи з бюджетом у Папи, якщо взялися розширювати цільову аудиторію споживачів свого продукту.
Анонім Показати IP 10 Листопада 2023 08:00
Хворі люди.
Андрій Показати IP 10 Листопада 2023 10:20
Яка демократія. Надіюся, що натхненні цим рішенням архипастирі ПЦУ та УГКЦ приймуть відповідні постанови. Всі люди рівні перед Богом.
Брахман Показати IP 11 Листопада 2023 14:49
А тим часом в Європі силу набирає.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus