USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вболівальників Євро-2012 на кордоні перевірятимуть в автобусах

21 Травня 2010 09:53
На час проведення Євро-2012 для вболівальників спростять процедуру перетину українського кордону.

Про це повідомив керівник управління прикордонного контролю і реєстрації Держприкордонслужби Олександр Біньковський, передає ZAXID.NET.

«У період футбольного чемпіонату пасажиропотік через український кордон зросте приблизно на 60%. Це означатиме велике навантаження на прикордонну службу. Особливо на західній ділянці кордону – з Польщею, Угорщиною та Словаччиною», – повідомив Біньковський.

Як повідомив «Німецькій хвилі» керівник прес-служби Держприкордонслужби західного регіону Володимир Шеремет, найбільше навантаження припаде на польсько-українську ділянку кордону, тут очікують збільшення пасажиропотоку на 40%.

«Аби процедура оформлення і реєстрації документів не затримувала вболівальників на перепускних пунктах, перетин кордону суттєво спростять. Цього хочуть досягти, запровадивши реєстрацію документів безпосередньо в транспорті, яким пересуватимуться групи іноземних уболівальників до українського кордону, а також завдяки скасуванню заповнення міграційних карт. Передбачають, що транспорт з іноземними гостями відповідно маркуватимуть, аби не затримувати під час реєстрації. Штат прикордонників не збільшуватимуть. За потреби, особливо в період за 5-6 годин до матчів, у пункти пропуску скеровуватимуть додаткових службовців», – повідомили у прес-службі.

Біньковський також додав, що спільно з прикордонною вартою Польщі вже напрацьовано програму щодо оптимізації перетину кордону на час чемпіонату. На думку голови управління, сьогодні основною проблемою залишається інфраструктура пунктів пропуску та під’їзні шляхи. Модернізації потребує також технічне оснащення систем ідентифікації особи. Щоправда, поляки вже активно взялися за розбудову пунктів на західному кордоні, українці ж продовжують нарікати на проблеми з фінансами.

«Спрощена процедура регламентуватиметься відповідною постановою Кабміну, яку, як очікується, ухвалять у червні. Нині запроваджувати спрощену процедуру перетину кордону в управлінні вважають недоцільним, бо пункти пропуску завантажені лише на 60-70% і черг не виникає», – запевнив голова прес-служби Володимир Шеремет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus