USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У США заарештували поліцейського, який коліном задушив темношкірого чоловіка

29 Травня 2020 22:22
У США заарештовано Дерека Шовіна, одного із правоохоронців, які затримували Джорджа Флойда. Саме Шовін тиснув коліном на шию лежачого чоловіка. Флойд згодом помер. Шовіна звинувачують у вбивстві третього ступіня. Раніше Шовіна та ще 3 поліцейських, які брали участь у затриманні було звільнено із полції, повідомляє Голос Америки.

Смерть Флойда стала причиною протестів у місті Міннеаполіс, які також супроводжувалися підпалами майна, грабунками магазинів. Порядок на місці заворушень зараз контролює Національна гвардія штату.

Раніше губернатор штату Міннесота Тім Уолц закликав до правосуддя у справі загибелі Джорджа Флойда.

Впливова американська громадська організація «Американський союз з громадянських прав» заявила у Twitter, що затримання поліейського «не достатньо».

«Ми маємо піти далі – включно із швидким, незалежним кримінальним розслідуванням, яке має здійснити Міністерство юстиції США. Боротьба за демонтаж насильницької, репресивної системи лише почалась», – заявили в організації.

Ввечері 25 травня поліцейські Міннеаполіса затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда – за підозрою у використанні «підробного платіжного засобу» для оплати товарів у магазині. У рапорті правоохоронці згодом вказали, що Флойд чинив опір під час затримання. Проте на численних відеозаписах – як із камер спостереження так і зі знятих очевидцями – видно, що Флойд спокійно підкорився поліцейським і дав надягти на себе наручники.

Попри це один з правоохоронців поклав Флойда на асфальт біля патрульного авто і притиснув його шию коліном. У такому положенні затриманий перебував близько семи хвилин і постійно повторював, що йому нічим дихати. Згодом поліцейським довелося викликати швидку – чоловіка, відвезли в найближчу лікарню, де він незабаром помер, не приходячи до тями.

Після цього на вулиці міста стали виходити численні протестувальники. Спершу мітинги проходили мирно, але поступово переросли в безлади. Зокрема, мітингувальники спалили відділок поліції, де працювали офіцери, яких звинувачують у смерті Джорджа Флойда. У місті також фіксують численні випадки мародерства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Люстра Показати IP 30 Травня 2020 00:13
Вiдмiчаю чiтки дii полiцii США !
Народна прокуратура Показати IP 30 Травня 2020 14:08
В основі всього цього проблема, яка нам, на щастя, не відома, але яка надзвичайно гостро стоїть у США - расизм. Причому, обопільний - і білий, і чоринй. Намагання його побороти видно у демонстративних діях: квоти на представництво кольорових у виборчих списках і органах влади, постійна демонстрація у кінофільмах (особливо у поліцейських детективах) тандемів білий-чорний, навіть у мультфільмах, сюжети яких запизичені з середньовічних казок, обов'язково присутні чорні і азіати, чого в реальності ніяк не могло бути. Ще один обов'язковий елемент, що постійно нав'язується суспільству - одностатеві відносини і домінування їх прав. Це називається мультикультуральністю, але насправді це величезні проблеми, з якими американське суспільство намагається впоратись. Поки безрезультатно.
скептик до Народна прокуратура Показати IP 30 Травня 2020 18:23
а ви почитайте статистику правопорушень у США у гендерному і расовому розрізі, демократичний ви наш. однак, звичайно перевищення необхідних засобів при затриманні ніяким чином не оправдовує поліцая

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus