USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Вчені годуватимуть корів нарцисами, щоб зупинити глобальне потепління

21 Липня 2023 00:51
Вчені з Великої Британії проведуть чотирирічні випробування, щоб визначити, чи можна годувати корів екстрактом із нарцисів для зменшення метанових викидів і протидії глобальному потеплінню.

Як повідомляє SkyNews, перетравлення нарцисів в штучному шлунку тварини зменшило ці викиди на 96%. Науковці Шотландського сільськогосподарського коледжу сподіваються, що випробування на реальних коровах покажуть результат у щонайменше 30%.

«Спочатку ми почали вирощувати нарциси, щоб виробляти ліки проти Альцгеймера, але виявили, що нарциси також виробляють сполуку, яка перешкоджає жуйним тваринам виробляти метан», – пояснив власник ферми Кевін Стівенс.

Зазначається, що уряди багатьох країн намагаються максимально зменшити викиди метану, оподатковуючи тваринництво та встановлюючи квоти на кількість худоби. Це пов’язано з тим, що корови та інші сільськогосподарські тварини є причиною близько 14% викидів метану в атмосферу.

«Це життєво важливо, оскільки парникові гази та глобальне потепління є серйозною глобальною проблемою, і ми сподіваємося, що наш проєкт стане частиною розв’язання проблеми зі зменшення ролі жуйних тварин у виробництві метану», – розповів професор зоотехніки Шотландського сільськогосподарського коледжу Джеймі Ньюболд.

За даними вчених, глобальне потепління вже «випустило на свободу» тисячі стародавніх бактерій.

Навіть океани на Землі стають все зеленішими через зміну клімату. Особливо це стосується районів у низьких широтах поблизу екватора. Одні з останніх досліджень свідчать, що Світовий океан став гарячішим, ніж будь-коли раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 21 Липня 2023 08:24
Нарциси врятують наш світ від безальтернативності неокомуняк
Анонім до Анонім Показати IP 21 Липня 2023 23:09
В принципі комуняки в будь-якому випадку розкрутять світ на податок за те, що їси м'ясо: акциз за вихлопи метану з тваринництва, які через глобальне потепління затоплять пляжі Каліфорнії, або доведеться доплачувати за "безвихлопне" м'ясо годованих нарцисами корів
Iнкогнiто Показати IP 21 Липня 2023 15:36
Ну що ви хочете -це британськi вченi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus