USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Вчені вперше сфотографували пташку Prionops alberti: цей вид вважався втраченим

26 Лютого 2024 00:15
Група вчених із Техаського університету в Ель-Пасо заявила, що вперше в історії сфотографувала пташку Prionops alberti: цей вид раніше був внесений до списку втрачених Американською організацією з охорони птахів.

Пташку виявили під час експедиції гірським масивом Ітомбве в Демократичній Республіці Конго. Команда пройшла пішки 120 кілометрів, вивчаючи дорогою птахів, амфібій та рептилій, пише ZN.ua.

Чорний птах з яскраво-жовтим шоломом та його родичі виявилися досить галасливою та активною групою посеред лісу, кажуть вчені. Загалом за час експедиції вони виявили 18 таких птахів на трьох ділянках.

Читати ще: Допоміг Вілл Сміт: вчені відкрили новий вид гігантської анаконди

Цей вид є ендеміком західних схилів Альбертинського рифту в Центральній Африці – регіону, який був значною мірою недоступним через війну та проблеми безпеки, але останнім часом відвідувати його стало безпечніше.

«З’явилася надія на те, що цей вид все ще має досить здорову популяцію у віддалених лісах регіону. Але видобуток корисних копалин і вирубка дерев проникають дедалі глибше у ліси Ітомбве. Ми ведемо переговори з іншими дослідниками та природоохоронними організаціями щодо зусиль із захисту лісу та птахів», – каже орнітолог Майкл Харві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus