USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Вчені з’ясували, чи розуміють коти мову людей

3 Квітня 2023 00:53
Більшість власників тварин вірять в те, що їхній чотирилапий розуміє усе, про що з ним розмовляють. І ні для кого не секрет, що коти й собаки справді можуть запам’ятовувати окремі слова. Вчені Університету Софії в Токіо отримали підтвердження того, що коти здатні розуміти людську мову.

Про це повідомляє Science alert.

Вчені запевняють, що коти здатні відрізнити своє прізвисько від інших слів, навіть якщо воно промовлялась з акцентом.

Під час дослідження вони спостерігали за 78 кішками з японських сімей і тематичних кафе.

Як з’ясували дослідники, коти здатні не просто зрозуміти про що йдеться, а й можуть співставляти слова з окремими предметами. Проте подібні вміння залежать також від індивідуальних особливостей тварини та її рівня інтелекту.

Домашні улюбленці вміють зчитувати ваш настрій, і поводитися відповідно – або з обережністю комунікувати з вами, або ж намагатися підлещуватися. Тому і може здатися, що кіт чудово розуміє, що йому кажеш.

Також кішки розуміють, що маленькі діти не завжди усвідомлюють свої дії. Тому коти, як правило, цураються дітлахів, адже бояться, що останні можуть завдати їм шкоди.

Крім того, домашні улюбленці прекрасно усвідомлюють і заборони, встановлені господарем. Проте у них, як і у інших тварин, відсутнє уявлення про добро і зло. Саме тому вони дотримуватимуться заборон тільки в присутності господаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus