USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вчені замінили лінзи фотокамери полотном

14 Липня 2009 15:37
Вчені з Массачусетського технологічного інституту розробили спеціальну тканину, яка може працювати як матриця фотокамери і служити для отримання зображень. Про це 14 липня повідомляють «Волинські Новини».
Нитки нової тканини представляють собою досить складну структуру: у центрі проходить напівпровідник, укладений в оболонку з полімерного ізолятора, в якому протягнуто металеві прожилки. Напівпровідникова частина нитки реєструє світло, і сигнал передається по металевих прожилках на комп’ютер, – пише Корреспондент.
У рамках досвіду вчені помістили схематичне зображення перед полотном, сплетеним з подібних ниток. Полотно було підключене до комп’ютера, який за допомогою спеціального програмного забезпечення аналізував сигнал ниток і відтворював зображення. На екрані комп’ютера дослідникам вдалося отримати відповідну картинку.
За словами розробників, головним плюсом нової системи є відсутність   лінзи. У сучасних електронних фотокамерах скляна або пластикова лінза фокусує світло на напівпровідниковій світлочутливій матриці. При цьому лінза повинна бути твердою і мати постійну форму, оскільки її властивості фокусуватися залежать від форми.
Відсутність же лінзи, зазначають експерти, дозволить створювати гнучкі камери практично будь-якої форми. Зокрема, вчені вважають, що розвиток подібної технології, наприклад, допоможе створити військову форму, яка буде оглядати поле бою навколо солдата і передавати інформацію йому на спеціальний екран.
Як повідомлялося у квітні, фізикам з Університету американського штату Каліфорнія вдалося створити найшвидшу на сьогоднішній день цифрову камеру, що знімає 6,1 мільйона кадрів в секунду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus