USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вчені знайшли новий спосіб боротьби з ожирінням

18 Грудня 2011 12:32
Американські вчені виявили у людини антитіла, дія на які дозволяє істотно знизити вагу.

Про це повідомляє ТСН .

Одна ін'єкція антитіл, пов'язаних з гормоном - фібробластний чинником зростання 21 (FGF21), призводить до істотного зниження ваги і нормалізації цукру в крові у мишей з діабетом.

Експерименти, проведені в каліфорнійській Genetech Inc. під керівництвом молекулярного біолога Юніхіро Сонода, були спрямовані на активацію у тварин клітин так званого «бурого жиру», який, на відміну від звичайної жирової тканини, не запасає енергію для майбутніх потреб організму, а спалює її для підтримки тепла тіла.

Раніше вважалося, що він є тільки у дітей, але недавно було доведено, що в невеликих кількостях бурий жир є і у дорослих близько лопаток, хребта і в шиї.

Вчені припустили, що активування бурого жиру викличе підвищення витрачання енергії, поліпшить стан печінки і знизить цукор у крові піддослідних тварин.

За словами доктора Сонода, результати, отримані на мишах, перевершили всі очікування. Усього одна ін'єкція FGF21 на антитіла модельним гризунам призвела до нормалізації цукру в крові тварин через тиждень і цей рівень зберігався протягом місяця без побічних ефектів. Вага мишей за цей час знизилася на 10%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
я Показати IP 18 Грудня 2011 19:42
а через месяц...кольни еще
Exaboto Показати IP 19 Грудня 2011 09:22
жрать менше треба.
лікар-дієтолог Показати IP 19 Грудня 2011 13:36
Є єдиний в світі, реальний, нешкідливий для здоровя спосіб зменшити вагу і підтримувати її в належному стані - фізичні навантаження. Така природа людського організму. Приїжджайте до мене на дачу, будете сьогодні копати канаву довжиною 300 метрів, а на наступний день будете її засипати. Потім знову копати і знову засипати, але буде вже трішки легше - грунт буде вже зрушеним. Нічого не коштує - гроші за це з вас брати не буду. Інші способи - це здирство, це засіб на вас заробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus