USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Вчинок, гідний поваги: як волинянин перехопив «Жигулі» з шахраями

5 Травня 2017 17:23
Волинянин Микола Демчук розповів, як допоміг 17-річній дівчині впіймати своїх кривдників і змусив їх повернути видурені 70 тисяч гривень.

Нагадаємо, жителька Володимира-Волинського ошукала 17-річну дівчину з Маневич на 70 тисяч гривень - «зняла порчу».

Микола Демчук, який наздогнав авто шахраїв та допоміг повернути гроші дівчині, повідомив про подробиці інциденту, повідомляє Волинь-нова.

Чоловік розповів, що 2 травня післяобідньої пори вони з дружиною їхали проводжати сина у Луцьк на навчання.

«Я звернув увагу на дивну поведінку велосипедистки попереду, складалося враження, що їй зле, – розповідає Микола Васильович. – Раптом велосипед упав і дівчина розпачливо почала розмахувати руками. Я зупинився «Що трапилося?» «Допоможіть! У мене тільки-що украли гроші!» – почув у відповідь.

Чоловік запропонував дівчині залишити велосипед і пересісти в машину. Вона розповіла, що ошуканці пересуваються на білих «Жигулях». Зустріла їх, коли поспішала відвідати матір, що перебуває в лікарні. «Жінка вийшла з машини, зупинила мене, поспівчувала і запевнила, що мамі пороблено. Щоб зняти порчу треба принести гроші, а то через три дні мама помре. Я відправилася додому по гроші, а вона мене чекала», – із сльозами в переляканих очах розповідала потерпіла.

Дівчині було повернуто понад сімдесят тисяч гривень. Особа 29-літньої шахрайки оперативно встановлена.

Спочатку Микола Демчук виїхав на трасу в напрямку Луцька, але подумав, що любителі легкої наживи ще могли перебувати в селищі. Виїхавши на міст, побачив білі «Жигулі», які направлялися в сторону Прилісного. Негайно зателефонував у Маневицький відділ поліції, повідомивши, що переслідує шахраїв. Обігнавши білу автівку, чоловік дав сигнал зупинитися. Однак машина з тонованими вікнами продовжувала рухатися. Погоня продовжувалась.

У Прилісному «Жигулі» повернули на дорогу, що веде до Галузії. Переслідувачі побачили на тротуарі жінку ромської національності з дворічною дитиною на руках, але вирішили не випускати з поля зору автомобіль. Після маневрів у провулках, нарешті заїхали у глухий кут біля старого кладовища, де «Рено» перекрив «Жигулям» виїзд. Перешкоджаючи жінці сісти назад в автомобіль, чекали наряд поліції. Жінка почала вмовляти, аби їх відпустили, а гроші вона поверне. Зрозумівши, що вмовляння марні, перейшла до погроз. Саме цієї хвилини з’явилися правоохоронці.

Потерпілій було повернуто понад сімдесят тисяч гривень. Особа 29-літньої шахрайки оперативно встановлена. За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф, громадські чи виправні роботи або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 5 Травня 2017 17:44
Циганка і .....громалські роботи?! Ото насмішили.......
Анонім Показати IP 5 Травня 2017 17:46
А чоловік -поступив по-геройськи!!! Шана і повага!!!!
Вовка Показати IP 5 Травня 2017 18:50
Якщо це правда, що написано то мужик красава.
ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Травня 2017 21:47
А циганку зовсім не обов"язково було везти в Маневицький відділ поліції. Даремна трата пального. Треба було її "шльопнути" в Галузії. А заодно і циганву, що на Луцькій автостанції бродить.
Яна Показати IP 8 Травня 2017 14:20
В мене така ж сама ситуація була коли мені було 15 років, це 11 років назад, циганка говорила усі тіж самі слова, сказала що пороблено і як що я не принесу усі гроші щоб вона їх перехрестила то усі гроші підуть на похорон! Я була мала та повірила їй, дякувати Богу мама була в дома коли я прибігла за грошима! Вона заставила мене розповісти що трапилось і переконала мене що це шахрайка! І таких шахрайок дуже багато, таке враження що вони вводять тебе у гіпноз. Батьки говоріть зі своїми дітьми, кажіть щоб не при яких обставинах не зупинялись перед ними, не дивились в очі і не говорили з ними!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus