USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вчитель, якого після демобілізації звільнили, поновився через суд

4 Листопада 2016 13:47
Волинянин Богдан Стасюк працював вчителем танців, а після демобілізації з армії опинився безробітним. Однак освітянин поповився на посаді через суд, - пише Район. Любомль.

Після звільнення зі строкової військової служби у квітні 2016 року мешканець Любомля Богдан Стасюк виявився без роботи. Чоловіка, який працював вчителем танців, відділ освіти Любомльської РДА звільнив у зв'язку із призовом на строкову військову службу у квітні 2015 року. Неодноразові звертання Стасюка про поновлення на посаді чиновники ігнорували.

У серпні він звернувся до Володимир-Волинського місцевого центру з надання правової допомоги з проханням допомогти вирішити його питання.

Справою зайнявся заступник начальника Любомльського бюро правової допомоги Андрій Литвинюк. Адже закон забороняє звільняти із роботи мобілізованих до війська. Справа дійшла до суду.

Відповідач спочатку заперечував проти позову, проте згодом погодився і поновив працівника на роботі. Але ніхто не збирався виплачувати середній заробіток за період вимушеного прогулу.

Однак, спір таки врегулювали на основі взаємних поступок.

Сторони уклали мирову угоду. Відділ освіти РДА погодився із всіма позовними вимогами та зобов’язався у 30 календарних днів виплатити демобілізованому бійцю компенсацію за час вимушеного прогулу обсягом майже 15 тисяч гривень.

Любомльський райсуд затвердив мирову угоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 4 Листопада 2016 14:01
Так він був призваний на строкову службу(...звільнив у зв'язку із призовом на строкову військову службу у квітні 2015 року) чи по мобілізації (...із роботи мобілізованих до війська). Це дві великі одеські різниці. А тих 15 тисяч бажано виплатити з заробітної плати юриста чи кадрового працівника, по чиїй вині таке сталось. А не з бюджету. Прокуратура агов... Працюйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus