USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лікаря, незаконно звільненого за смерть пацієнта, поновили на посаді

10 Січня 2014 10:08
Лікаря, засудженого за смерть пацієнта, поновлено на посаді завідувача реанімаційного відділення ТМО Любомльського і Шацького районів. Про це пише «Волинь-нова».

На захист завідувача реанімаційного відділення районної лікарні Олександра Згоранця виступили колеги, жителі Любомля та району. Нагадаємо, його безпідставно звільнили з посади наказом по територіально–медичному об’єднанню Любомльського і Шацького районів 9 грудня 2013 року. Про це, а також про події, які передували звільненню, йшлося в матеріалі «За смерть пацієнта звільнили «не того» лікаря? Пікет на Волині».

Для з’ясування всіх обставин інциденту управління охорони здоров’я облдержадміністрації до Любомля відрядило свою комісію. Після її перевірки наказом по ТМО Олександра Згоранця поновлено на попередній посаді.

У листі до засобів масової інформації Олександр Георгійович із цього приводу пише: «Від щирого серця хочу подякувати жителям Любомля, району, землякам із селища Головне, депутатам райради, працівникам лікарні, очолюваного мною відділення, рідним за підтримку в непростій ситуації, в якій я опинився. Це дало мені ще більше натхнення для удосконалення своїх знань та вміння у професійній діяльності…».

Чи не найбільшу активність і принциповість, захищаючи трудові права лікаря, продемонстрував депутат обласної ради Володимир Латковський. Він першим наполіг, щоб ця історія набула публічності, а питання про незаконне звільнення було доведено до відома депутатів районної ради і стало темою ЗМІ області. Не стояли осторонь і підприємці, котрі надають благодійну допомогу ТМО. Воістину, справедливість є, за неї треба боротися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Історія потребує дет Показати IP 10 Січня 2014 12:24
Черговий лікар при огляді потерпілого від ДТП Сергія викликала завідувача реанімацією Згоранця. Цей спеціаліст вищої категорії з 20 річним стажем не виявив жодних ушкоджень, а лише за наявності запаху алкоголю скерував потерпілого на амбулаторне (домашнє) лікування. Через дві години стан пацієнта погіршився і його все ж таки госпіталізували в реанімацію. Думаю, що запах за цей час не вивітрився. Зверніть увагу, що в публікаціях оперують поняттям "запах алкоголю". Невже людині, яка портапила в лікарню з ДТП не робили відповідних аналізів на вміст алкоголю в крові? Що забороняло Згоранцю госпіталізувати потерпілого в інше, не реанімаційне, відділення? Адже, судячи з інформації в статтях, усне розпорядження Дибеля стосувалося лише відділення анестезіології. Скажіть, як може бути, що без видимих ушкоджень тіла потерпілого (синців, подряпин, набряків тощо) настала його смерть від травм не сумісних з життям внаслідок ДТП? Експертний висновок безпосередньо пов'язує смерть з цими травмами. Цей висновок ніхто не відмінив і не оскаржив? Тоді, який взаємозвязок між смертю і діями лікарів, що відправили помирати додому людину з травмами несумісними з диттям? Якщо не винен Згоранець, то хто винен? Це взагалі унікальний випадок в сучасній журналістиці, коли лікаря причетного (наголошую, що не кажу винного, а причетного через свою присутність на прийомі та подальшому лікуванні хворого) до смерті людини так палко почали захищати ЗМІ. Представники місцевої політики "зробили все", "щоб ця історія набула публічності, а питання про незаконне звільнення було доведено до відома депутатів районної ради і стало темою ЗМІ області"? Далі - звернення районної ради до прокурора про незаконне, на їх погляд, звільнення Згоранця, Лише після цього звернення 13 працівників лікарні до народного депутата (цікаво, якого саме?) з "проханням втрутитися в ситуацію". Як бачимо, проглядається політична складова у справі звільнення з роботи. ЧОМУСЬ НІХТО НЕ ПОСТАВИВ ПИТАННЯ ПРО ВЛАСНЕ СМЕРТЬ САМОГО ПОТЕРПІЛОГО. Згоранця поновили, а померлого Сергія не воскресити. То чи є справедливість?
Галина Федорівна Показати IP 10 Січня 2014 13:12
тепер Згоранець або зробить висновки і буде добросовісно виконувати свою роботу ,або знахабніє ще більше ,відчувши повну безкарність
Не родичі? Показати IP 10 Січня 2014 14:09
Олександр Згоранець лікар з Любомльського району. Олександр Згоранець головний редактор газети Волинь з з Любомльського району
Вася Показати IP 10 Січня 2014 15:54
Цікава інформація за 15 лютого 2009 року: http://kovel-pravda.com.ua/uk/articles/62/
маха Показати IP 10 Січня 2014 21:27
значить якщо є запах алкоголю лікування заборонене !!!
а32 Показати IP 13 Січня 2014 11:03
Добре, панове, а як пояснити, що на мітинг на підтримку Згоранця вийшли його колишні пацієнти та родичі тих, кого він свого часу витяг з того світу?
Олександр Дзядук Показати IP 23 Січня 2014 13:59
Шановні лікарі любомльщини та мешканці Любомля. Я звертаюсь до вас щоб ви вивчили ситуацію яка склалась в Любомльський лікарні, питання не в Згоранцю а головному лікарю цієї установі . Хто він такий цей Дибель , кажуть що трохи го?убий , дрібний хабарник- це звучить сильно. Обложив Данью всіх від санітарки до лікаря, всі несуть. То я хочу запитати у Вас шановні жителі, нам потрібен такий головний лікар, який не провів ні однієї медичної реформи не залучив нових професійних лікарів не поставив нового обладнання, Тай лікарню називають вже крематорій , нам така слава з таким головним-*** лікарем не потрібна на нашій Славній Любомільщині!!!! Звертаюсь до вас люди на давайте всю інформацію про всі корупційні схеми Дибеля, в Інтернет ми його за ставим працювати на благо людей нашої рідної Волині. Слава Україні!!!!!
Просто людина до Олександр Дзядук Показати IP 23 Січня 2014 16:37
Зло яке ти сіеш обовязково повернеться до тебе.
ДОПИСУВАЧ Показати IP 23 Січня 2014 16:27
Як добре що є інтернет.Як легко тепер лікаря вбивцю зробити героєм а хорошого керівника і порядну людину обізвати геєм і хабарником і не важливо що ми вдячні цій людині повині бути за кращу району лікарню в області і не тільки за це а важливо те що Дибель комусь дуже больно наступив на гнойний мозоль авін взяв і розвонявся. Браво героє Украіни.Чому ж ти підписався імям голови адміністраціі а не своім імям якщо ти герой.....
Володимир Латковськи Показати IP 26 Січня 2014 00:05
Ти мр**ь диб***,я пропоную тобі безкоштовно пораду: ставай на коліна як твійдруг- п'яниця Борька Клімчук і проси пробачення у громади Любомільщини можливо і пробачать, за твою корупцію, цинізм хай знають мешканці краю як деребанив гуманітарні допомоги з Німетчини обкрадав лікарню та знущався над персоналом . Як депутат звертаюсь до всіх правоохоронних органів розслідувати злочинні діяння Дибеля та притягнути до кримінальної відповідальності горе- лікаря.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus