USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вчителям підвищать зарплату

29 Грудня 2011 09:12
Наступного року держава збільшить обсяги фінансування у галузях освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.
Про це стало відомо під час засідання регіональної ради гуманітарного розвитку 28 грудня у стінах Волинської ОДА
Заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк розповів про концепцію гуманітарного розвитку. За його словами, хоча вона буде остаточно сформована до 2020 року, вже є конкретні напрацювання у цій системі, зокрема сказав, що в наступному році пріоритетними завданнями є розвиток освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.
Курилюк наголосив, що його тішить те, що на ці напрями роботи у наступному році держава виділятиме більше коштів, ніж у минулих роках.
Щодо охорони здоров’я, то, зі слів чиновника, – плани не мінятимуться. Ті зміни, які започаткували в 2011 році, будуть впроваджувати і в наступному. Він розповів, що ще більшу увагу приділятимуть закупівлі медикаментів для швидких допомог, обладнання та санітарних машин. На це у бюджеті закладено понад 7 мільйонів гривень.
Загалом Курилюк зазначив, що на фінансування медичної системи виділили 50 мільйонів гривень. Іван Грицюк, заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА, сказав, що «рік, що минає, для медицини був непростий, але в ній відбулися значні зміни».
За його словами, реформування галузі продовжать і в 2012 році. Він сказав, що зміни мають відбутися у системі первинної медико-санітарної допомоги на рівні ФАПів. Зокрема, закуплятимуть медикаменти, санітарні машини.
За його словами, уже сьогодні триває робота над збільшенням кількості пунктів швидкої допомоги.
Курилюк в свою чергу розповів, що на 300 мільйонів гривень більше наступного року отримає і галузь освіти. Тому в 2012 році реконструюють понад 10 дитячих садків. Окрім того, поступово будуть підвищувати заробітну плату працівникам освіти ‒ завідувач дошкільного закладу отримуватиме на 847 гривень більше, а вчитель першої категорії ‒ на майже 700.
Заступник голови ОДА повідомив і про фінансування у галузі соціально захисту. Чиновник зауважив, що на допомогу сім’ям із дітьми виділять один мільярд гривень.
На розвиток культури Волині держава збільшить обсяг фінансування на 40%. Курилюк зазначив, що хоча обсяг державного фінансування збільшився, проте коштів може не вистачити на реалізацію всіх потреб області.
«Ці суми нас не особливо тішать. Ми розуміємо, що велика частина з них піде на виплати заробітної плати та на енергоносії. Проте питання стоїть в тому, щоб раціонально використовувати всі кошти», ‒ зауважив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus