USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вдруге на «Поліській регаті» переміг дует із Любешівщини

10 Липня 2017 17:42
Леонід Фесик і Костянтин Веремчук із села Бучин Любешівського району перемогли у восьмих змаганнях із екстремального водного туризму «Поліська регата». Їхня байдарка подолала дистанцію від Любешова до озера Любязь за 4 години 35 хвилин і 22 секунди. Друге місце — у дуету з Любешова — Віталія Токарчука й Андрія Оласюка. Вони дісталися до фінішу майже через півгодини після переможців. Більше години програли їм представники обласного центру Віктор і Вадим Жуки, які фінішували третіми.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

«Поліська регата» – фестиваль з екстремального водного туризму увосьме відбувся на Любешівщині. Він зібрав любителів водного спорту на байдарках не лише з Волині, а й Львова, Києва та Республіки Білорусь. Для участі у заході зареєструвалася 21 команда. Маршрут пролягав руслами річок Прип’ять, Стохід та озера Люб’язь. Змагання тривали упродовж двох днів – 8 та 9 липня. Головний організатор заходу – національний парк «Прип’ять-Стохід», який відзначив таким чином свій десятий день народження.
На березі ж озера Люб’язь в рамках регати відбувався фестиваль «Співає Полісся». Глядачів-учасників дійства розважали своїми виступами 32 творчі колективи – аматорські, фольклорні гурти, уже відомі своїм барвистим репертуаром, а серед них – «Вербиченька», «Пацьорки», «Журавлина» та інші. Для молоді ж дійство продовжила дискотека.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Також на спеціально облаштованих цього року майданчиках тривали змагання із пляжних видів спорту – волейболу та футболу. Однаково активними були і жіночі, і чоловічі команди.
Удруге поспіль до організації фестивалю «Поліська регата» долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Захід підтримала і народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич.
Ірина Констанкевич каже, що позитивних вражень від фестивалю отримала чимало. Зізнається, що найекстремальніший вид спорту в її житті – лижний.

«Я пізно навчилася кататися на лижах і дуже полюбила цей вид спорту. Ці набуті вміння – моя особиста вершина, – розповідає Ірина Мирославівна. – Ще одним екстрим-досягненням стало сходження на Говерлу. Напевне потрібно, аби у кожного була своя вершина у житті, піднімаючись на яку, ти вчишся долати людську слабкість та гартуєш свою силу волі».
Народний депутат зауважила, що така кількість команд-учасників сплаву на байдарках, учасників-творчих колективів свідчить про значну зацікавленість до «Поліської регати».

«Такі заходи – увиразнення наших цінностей, крок до консолідації українців – у розвитку краси, талантів та спорту», – додала Ірина Констанкевич.
Зауважимо, що переможцями стали господарі фестивалю – команда з Любешова БАМ-1. Однак, організатори відзначили та підтримали всіх учасників регати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Теремно Показати IP 10 Липня 2017 21:45
На чотири райони три кілограма гречки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus