USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Велике бурштинове провадження на Волині

7 Червня 2017 18:49

На Волині правоохоронні органи проводять розслідування у кримінальному провадженні щодо групи осіб, які зі зброєю незаконно добуває та обробляє бурштин. В рамках слідства уже проведено ряд обшуків в кількох населених пунктах Маневицького, Іваничівського та Володимир-Волинського районів. У фігурантів розслідування вилучили станки для обробки бурштину, кілька транспортних засобів, чимало зброї та близько 1,2 тонн бурштину. 

Про це йдеться в ухвалах Луцького міськрайонного суду протягом лютого-травня 2017 року у кримінальному провадженні №22016030000000146, повідомляє "Четверта влада".

Провадження наприкінці 2016 року розпочав слідчий відділ Управління СБУ у Волинській області за оперативною інформацією ковельського міськравідділу. Попередньо кваліфікували його за статтями про надання неправомірної вигоди службовій особі, порушення правил охорони та використання надр і незаконне поводження зі зброєю. 

Під час розслідування встановлено, що на території Маневицького району Волинської області незаконне видобування дорогоцінного каміння супроводжується озброєними особами. Вони переховують вогнепальну зброю в орендованих помешканнях.

Ковельські працівники СБУ з’ясували, що організаторами видобування бурштину на території Волині є шестеро осіб. Четверо з них відповідають за видобуток та охорону бурштину, а двоє – за його обробку. 

Правоохоронці провели обшуки в смт. Маневичі, селі Литовеж Іваничівського району, селах Заріччя та Федорівка Володимир-Волинського району та в самому місті Володимир-Волинський. 

Під час обшуків вилучили:

два позашляховики «Land Rover Freelander» з іноземною реєстрацією,

10 станків для обробки бурштину з інструментами до них,

металевий кийок, штик-ніж,

оптичний приціл марки «YUKON», мисливську рушницю марки «ИЖ 27»,

мобільні телефони «IPhone» і два телефони «LG»,

7 магазинів до нарізної мисливської зброї,

12 холостих патронів, 89 бойових патронів різних калібрів, 116 мисливських патронів різних калібрів,

запал до гранати,

11 стартових пакетів операторів мобільного зв`язку «Київстар» і «Лайф»,

мотопомпу та комплектуючі рукави,

документи, серед яких і блокноти із записами,

4 ємності з бурштином вага якого невідома,

73 мішки з бурштином вагою брутто 1115 кілограмів,

майже 41 кілограм порошкоподібної речовини, яка, на думку слідства, використовується для обробки бурштину,

готівку у сумі 23 100 доларів США,

каміння бурштину фракцій до 5 грам, фракціями 5, 10, 20, 50, мінус вагою брутто 14,85 кілограма, бурштиновий пил вагою 19,2 кілограма. 

  

  

Усі фото прес-центру СБУ

На майже все майно, окрім станків, суд наклав арешт. Станки ж, як пояснив у суді представник володільця майна, використовувалися для обробки плит, чим нібито і займається фігурант розслідування.

Місяць тому СБУ та прокуратура вже повідомляли про вилучення великої партії бурштину у Володимирі-Волинському. Тоді прес-служби цих органів зазначали, що «сонячний камінь» вилучили в помешканні організатора, а його вартість на «чорному ринку» сягає 2 мільйонів доларів США. Дорогоцінний камінь планували відправити за кордон. 

Розслідування триває. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 8 Червня 2017 01:55
А четвета влада це хто це не ти шо в 2014р крышувалы а потим йх взялы и повязалы а тепер йх жаба душыть шоб хоч нихто без них незаробыв копийку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus