USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Великобританія вводить нові авіаційні санкції проти Росії, а технологічний лідер Intel йде з російського ринку

9 Березня 2022 15:38
Великобританія оприлюднила нові авіаційні санкції, що дозволяють їй затримувати будь-які російські літаки та забороняють експорт авіаційних або космічних товарів у Росію.

Як передає УНІАН з посиланням на Reuters, заборона поширюється на будь-які літаки, що належать і експлуатуються будь-ким, пов'язаним з Росією, або підсанкційними фізичними чи юридичними особами, і включатиме право затримувати будь-які літаки, що належать особам, пов'язаним з Росією.

«Заборона літаків під російським прапором у Великобританії та визнання їх присутності кримінальним злочином завдасть ще більшої шкоди Росії та наближеним до Кремля особам», – сказала міністр закордонних справ Ліз Трас.

Як заявив міністр транспорту Грант Шаппс, британська влада вже заарештувала перший російський літак.

Шаппс повідомив, що зараз буде проведено розслідування того, хто є кінцевим власником літака.

«Один такий літак перебуває на землі в аеропорту Фарнборо. Його я фактично конфіскував, поки ми проводимо подальше розслідування за останні кілька днів, – сказав Шаппс. – Дуже важливо, щоб у нас були закони, що дозволяють це зробити».

Ткож повідомляють про те, що Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем'єрміністром Канади Джастіном Трюдо посилення санкцій проти Росії.

Про це Зеленський написав на своїй сторінці у Twitter.

«Поговорив з моїм другом Джастіном Трюдо про оборонну співпрацю України й Канади та про те, як посилити санкційний тиск на Росію. Узгодили подальші дипломатичні кроки. Канада пліч-о-пліч з Україною. Відчуваємо це щодня», – зазначив гарант.

Окрім того, стало відомо, що французька машинобудівна компанія Alstom, яка спеціалізується на виробництві залізничних складів і транспортних систем, оголосила про призупинення поставок до Росії.

Про це повідомляє пресслужба виробника на офіційному сайті.

«Очевидно, що компанія буде дотримуватися всіх чинних санкцій і законів, тому вирішила призупинити всі поставки в Росію», – йдеться в повідомленні.

Alstom також припинить всі майбутні інвестиції в Росію. Це рішення ухвалено на тлі вторгнення РФ в Україну.

Світовий технологічний лідер Intel також призупиняє роботу в Росії через її воєнну агресію проти України.

Про це повідомив глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

«Ми засуджуємо вторгнення Росії в Україну, і ми призупинили всі постачання клієнтам і в Росії, і в Білорусі. Наші думки з усіма, хто постраждав від цієї війни», – йдеться у заяві Intel у месенджері.

Федоров зазначив, що Росія стрімко рухається у першу половину XX сторіччя.

До того ж, у Євросоюзі зареєстрували петицію про заборону подвійного громадянства для росіян в країнах ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus