USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Великодня атрибутика своїми руками: у Луцьку розпочалися майстер-класи

4 Квітня 2017 19:59
Виготовляти м’які іграшки, ткати, робити брелки із бісеру, майструвати прикраси з текстилю, декорувати різні предмети, творити вироби з лісової трави, соломи, розписувати солодощі, вишивати бісером і ліпити із глини навчали дітей волинські майстри.

Традиційно у час підготовки до пасхальних свят стартував проект «Великодня майстерня», у рамках якого 4 квітня відбулися майстер-класи за участю 19 майстрів, більшість із яких є членами ГО «Рукотвори Волині».

Як зазначила директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, проект покликаний популяризувати українські, зокрема волинські, традиції шляхом проведення різноманітних майстер-класів, на яких майстри мають змогу поділитися своїми знаннями. Також вона наголосила, що заходи «Великодньої майстерні» розраховані не тільки на дітей – у них можуть брати участь і дорослі.
Також зауважили, що акцент робиться саме на благодійних заходах у рамках «майстерні», до яких намагаються залучити якнайбільше діток, якими, зокрема, опікується луцький центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Гончар Анатолій Філозоф розповів, що «Великодня майстерня» – це чудова нагода для майстрів нагадати про себе, можливість підтримати соціально незахищених представників суспільства та демонстрація того, що «культура Луцька живе та розвивається».

«У скрутні часи є сплеск інтересу до того, що можна зробити своїми руками: чи навчитися шити, чи навчитися ліпити тощо, а дехто хоче навчитися робити щось незвичайне», – додав Філозоф.
Майстриня із бісероплетіння Валентина Солодова розказала, що на майстер-класі вирішила навчити діток роботи брелки з бісеру, адже складніші вироби не всім вдаються. Вона відзначила, що постійно бере участь у подібних заходах, також представляє свої вироби на ярмарках. «До мене на майстер-класи приходять не тільки діти, а й дорослі – жінки 40–45 років. Була й 60-річна жінка. Деякі легко навчаються, деяким дається складніше», – зазначила майстриня.
Дизайнер Юлія Порохнавець, яка разом із дітками виготовляла текстильну квітку, поділилася, що творчість для неї – це і хоббі, і робота, і навіть стиль життя. «Перед Різдвом ми проводили серію майстер-класів для дорослих. Ми шили вертепи… Було надзвичайно приємно бачити, як люди пишалися своїми роботами… Однак взагалі такі ремесла – на поціновувачів, є люди, які розуміють, цінують ручну роботу, а деякі, мабуть, просто не ознайомлені», – зауважила Юлія Порохнавець.
Проект «Великодня майстерня» триватиме до 21 квітня. На закінчення відбудеться виставка найкращих робіт, виготовлених під час майстер-класів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus