USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Великий бізнес у боргу перед Україною, - експерт

1 Квітня 2014 11:15
Великий бізнес в Україні продукує більшу частину ВВП — понад 50%, водночас більше 50% сукупного податку сплачує малий та середній бізнес — заявляє старший економіст Центру соціально-економічних досліджень Володимир Дубровський. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ, - повідомляє УНН.

З його слів, адміністрування податків, які збирають з малого бізнесу та фізосіб, потребують дуже великих витрат, і тому є менш ефективними, ніж оподаткування великого бізнесу. Тому зараз правильніше було б збільшити податкове навантаження саме на великий бізнес.

“Зараз в Україні великий бізнес продукує більшу частину ВВП — більше 50%. А більше 50% податків сплачують малий і середній бізнес та прості громадяни. Тому, якщо відновлювати справедливість, то треба булло б робити більше навантаження на великий бізнес і не збільшувати навантаження на малий і середній та громадян. До того ж адміністрування податків з кожної пересічної людини просто з’їдає значну частину надходжень. Це не так ефективно, як збирати податки з великого бізнесу. Тим більше, що з моральної точки зору, великий бізнес завинив країні, будемо відверті”, — вважає Дубровський.

“В ідеалі оподаткування має бути навіть не настільки пропорційне до внеску у ВВП, скільки малий бізнес має сплачувати трішки менше за великий. Оскільки великий бізнес за своїми масштабами здатен сплачувати більше і при цьому зберігатися, на відміну від малого, який є вразливішим”, — сказав експерт.

Зазначимо, 27 березня прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що уряд збільшить оподаткування великого бізнесу, - повідомляє ICTV.

"Ми збільшуємо оподаткування великого монопольного бізнесу", - підкреслив Яценюк.

Зокрема, з його слів, в 2 рази буде підвищена рента за користування корисними копалинами. "Це не вплине на конкурентоспроможність українського гірничовидобувного комплексу", - запевнив голова уряду. "

Ми піднімаємо плату за нафту і за газовий конденсат. Державні монополії або компанії, де держави володіла 50 плюс 1 відсоток повинні також поділитися з Україною. Я підкреслюю, цього ресурсу у них вистачає і це впливає на їх фінансові показники", - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus