USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Великий дзвін Нотр-Даму задзвонив на першу річницю пожежі. Відео

16 Квітня 2020 00:17
У Парижі задзвонив один з двох найбільших дзвонів Південної вежі Собору Паризької Богоматері. Так вшанували річницю масштабної пожежі, яка рік тому охопила Нотр-Дам, повідомляє телеканал 24.

Дзвоном вшанували стійкість будівлі та медиків, які борються з епідемією коронавірусу у Франції.

Великий дзвін Нотр-Даму задзвонив о 19:00 за Парижем. Саме у цей час щодня місцеві жителі влаштовують акції. Вони виходять на балкони та аплодують медикам на знак подяки за боротьбу з коронавірусом.

«Нотр-Дам – це символ стійкості нашого народу, його спроможність долати труднощі та відновлюватися, – зазначив Еммануель Макрон.

Читайте також: «Дах згорів за 40 хвилин», – волинянин про пожежу в Соборі Паризької Богоматері

Президент Франції повторив обіцянку відновити собор за 5 років. Макрон сподівається, це вдасться зробити попри запізнення на кілька місяців (спершу через зимові шторми, а тепер через епідемію).

До слова, після пожежі дзвін зазвучав лише один раз – у вересні 2019 року. Тоді вшанували пам'ять експрезидента Жака Ширака, який тоді помер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Pattern Показати IP 16 Квітня 2020 01:06
Вже пройшов рік?Оо. Який же, все таки, швидкоплинний час. )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus