USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нардеп Веніславський розповів, за яких умов Україна може відмовитись від вступу в НАТО

17 Березня 2022 14:11
Однією з вимог російської сторони задля закінчення війни є відмова України від НАТО. Для Кремля це питання є досить принциповим. Ймовірно, це може стати предметом перемовин, якщо такий крок збереже життя людей.

Про це в ефірі 24 каналу сказав нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Веніславський.

За його словами, Україна і до війни розуміла, що найближчими роками нашу державу ніхто не чекає в Альянсі.

Ба більше, є країни, які поступово блокують нашу перспективу членства в НАТО. Треба розуміти, що це норма в Конституції України, яку змінити в умовах воєнного стану заборонено.

Читати ще: Якщо РФ нападе на канали постачання допомоги НАТО Україні, вона нападе на весь Альянс, – Столтенберг

Однак це питання може бути політичним компромісом на майбутнє – якщо Україна отримає гарантії безпеки, які матимуть дієві і юридично передбачувані зобов’язання наших партнерів щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності.

«Думаю, питання про членство в НАТО, якщо воно буде принциповим і від цього залежатимуть життя наших мирних громадян, може бути предметом перемовин», – наголосив Веніславський.

Однак жодних інших компромісів точно не може бути. Питання територіальної цілісності, державного суверенітету не обговорюють.

Нагадаємо, раніше Президент України аявив в інтерв’ю американському телеканалу ABC News, що НАТО не готове прийняти Україну через боязнь суперечливих речей та конфронтації з РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинь моя... Показати IP 17 Березня 2022 16:38
Єдиний нардеп-волинянин, який не вилазить з передової, є автором Закону про національний спротив та ще й низку нових законопроектів на цю ж тему реєструє! Волинь - гордись своїм земляком!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus