USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Якщо РФ нападе на канали постачання допомоги НАТО Україні, вона нападе на весь Альянс, – Столтенберг

9 Березня 2022 23:48
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що якщо російські окупаційні війська нападуть на канали постачання, якими Україні передають допомогу члени блоку, то це вважатиметься нападом на весь Альянс. Його слова цитує видання CBС News, повідомляє Дзеркало тижня.

Він дав зрозуміти, що це стане небезпечним загостренням війни насамперед для Росії.

«Союзники допомагають Україні відстоювати своє право на самооборону, яке закріплено в статуті ООН, – сказав Столтенберг. – Росія є агресором, а Україна захищається. Якщо відбудеться напад на будь-яку країну НАТО, територію НАТО, це спричинить застосування статті 5».

Читати ще: НАТО посилює захист у Європі: протиракетні системи Patriot перекидають до Польщі

Йдеться про статтю, відповідно до якої напад на когось з країн-членів НАТО вважається нападом на весь Альянс.

«Я абсолютно впевнений, що президент Путін знає це, і ми усуваємо будь-який простір для прорахунків, непорозумінь щодо нашого зобов’язання захищати кожен дюйм території НАТО», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, ще в перші дні війни голова комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету Андрій Клімов заявив, що Росія готова обстрілювати транспорт, який ввозить в Україну зброю від Заходу.

Читати ще: «Поки не запізно»: Кулеба закликав НАТО не дати Путіну перетворити Україну на Сирію
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus