USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Верх цинізму, або як вербують у ДНР

18 Листопада 2014 11:00
Історія - головний радник політики, який неодноразово демонстрував те, що кожна військова кампанія будь-якої, навіть “братської”, держави супроводжується процесом придбання джерел розвідувальних відомостей щодо збройних сил противника, їх місць дислокації і пересувань, а також отримання оперативної інформації щодо ситуації у тих чи інших населених пунктах або на місцевості.

XXI століття разом з розвитком телекомунікаційних технологій привнесло у життя нові форми і методи розвідувальної діяльності спеціальних державних структур, зокрема задіяних під час проведення інформаційно-психологічних та інформаційно-розвідувальних операцій. При цьому в якості головних засобів виступили соціально орієнтовані ресурси мережі Інтернет. Згідно з інформацією компанії “Яндекс” в Україні в основних соціальних мережах зареєстровано близько 40 мільйонів українських акаунтів. Однак найбільш привабливими для українського користувача є підконтрольні Кремлю веб-сайти “Вконтакте”, “Одноклассники”, “Мой мир” і "Livejournal".

Попри широке поглинання засобами комунікації вітчизняних Інтернет-користувачів, на сьогодні все ж залишається відкритим питання про те, яким чином соціальні мережі можуть бути використані на шкоду конкретній особі та навіть цілій державі.

Можливості вищевказаних соцмереж дуже активно використовуються терористичними організаціями ДНР і ЛНР, а також Російською Федерацією, з метою проведення вербувальних заходів, налагодження процесу обміну інформацією, пошуку ініціативних зрадників Батьківщини, а також проведення інформаційно-психологічних акцій, націлених на насадження серед жителів південно-східної Україна кремлівського бренду – “Новоросія”, розповсюдження антиукраїнської пропаганди і збільшення протестної активності. Таким чином, використання соцмереж є одним із елементів російсько-терористичної окупації території східної України.

При цьому цинізм терористів просто вражає, адже основний акцент ДНР і ЛНР, а також працівників 18-ого спеціального Центру ФСБ та осіб, залучених ними до співпраці, робиться на психічно нерозвинених або податливим до навіювання та зовнішнього впливу молодих людей, зазвичай віком від 14 до 16 років. В цьому випадку противник отримує непримітного, але дуже активного інформатора, який всіляко намагається задовольнити свої несформовані політичні та ідеологічні погляди і потреби у власному визнанні з боку його оточення.

Однак, яку мету при цьому переслідують куратори в краватках? Першою чергою, це - отримання розвідувальних даних про ЗС України. При цьому замовника інформації, будь це “гаряча лінія ДНР” або вигаданий друг “по листуванню”, абсолютно не турбує життя та здоров'я людини, які вони своїми завданнями піддають на ризик, а його нерозторопність і низький розумовий рівень грає тільки на руку вербувальнику. Наразі терористичні організації ДНР і ЛНР, а також їхні куратори на Луб'янці, переживають певний інформаційний голод, адже багато їх спільників відловлюються українськими правоохоронцями або відмовилися від колишніх занять, а жителі окупованих регіонів, взагалом, їх не підтримують і думок їх не поділяють. У зв'язку з цим, основна робота терористів ведеться саме у напрямку пошуку та залучення до співпраці молоді, і вірним помічником при цьому виступають соціальні мережі.

Одним із таких Інтернет-користувачів, який піддався на гебельскую пропаганду Луб’янки, є мешканець міста Маріуполь Цаюков Андрій (на фото). Потрапивши під вплив уже сформованих особистостей Єгорової Ольги і Ганжі Тетяни, молодій людині поставили завдання щодо створення у соцмережі “Вконтакте” співтовариства, мета якого - акумулювати місцеву молодь до здійснення розвідувальної діяльності в інтересах терористичних організацій ДНР і ЛНР, а саме до отримання відомостей щодо місць розташування українських блокпостів, дислокації і пересування військовослужбовців і військової техніки ЗС України, організації в місті матеріальної допомоги членам терористичних організацій, створення саморобних вибухових речовин, а також надання іншої допомоги на шкоду державній безпеці України.



Однак в результаті виконаної роботи українським органам правопорядку вдалося попередити вчинення зазначеною особою важких злочинів і виникнення відповідних суспільно небезпечних наслідків.

Згідно з інформацією джерел редакції “Маріупольські новини” у прокуратурі, зараз учасники вищевказаної групи перебувають у в'язниці. Цікаво, що буде далі, ДНР і ЛНР залучатимуть розвідників з дитячого садочку? Мабуть кадри горе-терористів вже поступово закінчуються, - припускають автори матеріалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus