USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Кошти на потреби демобілізованих волинян скерують на соціальну рекламу

22 Січня 2016 22:45
Депутати вагались, куди ліпше скерувати 50 тисяч гривень із фінансування Регіональної програми демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік. Одні наголошують на тому, що кошти варто спрямувати на соціальну рекламу, аби виявити повагу до воїнів АТО. Іншим здається ліпшою ідея компенсації витрат на стоматологію.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 22-го січня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що нову програму підтримки для демобілізованих воїнів АТО рекомендують ухвалити в обласній раді. Вона спрямована на сприяння пошуку роботи для військових, їхню соціалізацію, підтримку їхніх сімей. Так, із прогнозованих майже 6 мільйонів гривень фінансування, 50 тисяч гривень хочуть спрямувати на соціальну рекламу.

На цьому наголосила начальник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук.

«Це питання національної ваги. Як би банально це не звучало, але інформаційна війна продовжується. Ми раніше цьому не надавали особливого значення й маємо сьогодні те, що маємо. Якщо і далі ігнорувати патріотичне виховання, то ворог може бути під нашими домівками. Наголошу, що 24% області взагалі не покриті українським мовленням. Можливо, саме це у північних районах стане ковтком свіжого повітря, де дивляться білоруські та російські телеканали», - наголосила Головачук.

ЧИТАТИ ЩЕ: В УКРАЇНІ З’ЯВИЛИСЯ «ІНФОРМАЦІЙНІ ВІЙСЬКА»

Втім, голова профільної комісії Олександр Зінчук запропонував кошти скерувати на медицину.

«Звісно, що патріотичним вихованням потрібно займатися, але краще, щоб не було реклами, але були мобілізовані із зубами в роті», - сказав депутат.

Із цього приводу член комісії Михайло Бегаль зауважив, що сьогодні дійсно на медичні заклади покладають надто багато обов’язків.

«У нас на медзаклади понавішують обов’язків, а потім вони не виконуються, бо немає з чого. Дійсно, лікують зуби й цей тягар лягає на плечі лікарень, тому потрібно для цього кошти знайти, але не можна співставляти питання із патріотичним вихованням. Бо тут йдеться про глобальні питання. Для прикладу, в США під час Другої світової війни все кругом було обклеєне бордами і люди радо зголошувалися захищати країну. Тому кошти потрібно передбачити й на соціальну рекламу», - наголосив Бегаль.

Після дискусій, члени профільної комісії таки рекомендували під час сесійного голосування зберегти фінансування соціальної реклами.

Зауважимо, ще у 2014-му році на Волині говорили про те, що Україна на крок відстає від ворожої Росії у плані ведення інформаційної війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus