USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Верховна Рада узаконила дистанційну торгівлю ліками

17 Вересня 2020 19:24
258 народних депутатів на засіданні 17 вересня підтримали легалізацію дистанційної торгівлі ліками, проголосувавши у другому читанні за законопроект №3615-1, яким вносять зміни до закону Про лікарські засоби.

Про це пишуть Факти.

У документі прописані вимоги до суб`єктів роздрібної торгівлі, що реалізують ліки через інтернет.

Зокрема, забороняють онлайн-торгівлю лікарськими засобами, які відпускають лише за рецептами лікарів.

Окрім того, заборонена реалізація через інтернет засобів, на які має бути ліцензія на діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також сильнодіючими, отруйними, радіоактивними та імунобіологічними лікарськими засобами, перелік яких визначає центральний орган виконавчої влади.

У першому читанні законопроект №3615-1 Верховна Рада ухвалила 14 липня 2020 року.

В Україні ще з 2011 року діяла заборона на онлайн-торгівлю ліками, хоча в ЄС таку торгівлю регулює закон і передбачає отримання аптеками спеціальної ліцензії.

Водночас, купуючи медпрепарати в інтернеті, варто бути дуже обережними, адже, за даними ВООЗ, 10% ліків у країнах, що розвиваються, зокрема і в Україні, – підроблені.

Оптова дистанційна торгівля також під забороною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus