USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Верховна Рада затвердила законопроект про платні дороги

27 Лютого 2018 20:16
Верховна Рада України прийняла закон, який дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.

За відповідний законопроект №6766 за основу і в цілому проголосували 233 народних депутата, передає Новое Время.

У документі говориться, що рішення про проведення концесійного конкурсу приймає уряд України, у якому, зокрема, зазначаються технічні параметри автомобільної дороги, базові фінансові показники надання автомобільної дороги у концесію, граничний термін, на який надається концесія, граничний розмір компенсацій концесіонеру, маршрут альтернативного безкоштовного проїзду.

Крім того, Кабмін визначає максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії.

Відзначається, що автомобільні дороги і їх ділянки відносять до розряду платних лише за умови їх суттєвого удосконалення та забезпечення альтернативного проїзду транспортних засобів безкоштовними автомобільними дорогами, довжина автомобільних доріг, які забезпечують альтернативний безкоштовний проїзд транспортних засобів, не повинна перевищувати більш ніж в два рази довжину платної автомобільної дороги.

Платежі зараховуються до Державного бюджету України та використовуються відповідно до порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду

Передбачається, що прийняття закону сприятиме створенню умов для залучення інвестицій в галузь і країну в цілому для будівництва та експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення, а також дозволить забезпечити належне утримання та своєчасний ремонт таких доріг і поліпшити їх технічний стан.

"Будівництво концесійних доріг дозволить забезпечити баланс інтересів між державою і приватним сектором, причому Україна отримає якісні автомагістралі, а інвестори - можливість реалізації додаткових інвестиційних проектів", - вважають автори документа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
111 Показати IP 27 Лютого 2018 20:41
Тобто за дорогу з нас зараз назправках выраховують а тепер ще раз будем платыты молодци вмиють як з людей гроши тягнуты Так як из доларом був 27 дизпалыво було 19 пиднялы долар на 28 палыво стало 26 бо долар подорожав Тепер долар знов 26.80 а пальне жде дрегого стыбка долара
Юра Показати IP 27 Лютого 2018 21:05
Це ганьба платити за дороги щоб їздити, це порушую право на вільне пересування
Віца до Юра Показати IP 27 Лютого 2018 23:20
Юра, платні будуть лише дороги високої якості, типу євро автобанів, а інші так і залишаться безкоштовні. Чого ти кіпішуєш?
ігор Показати IP 27 Лютого 2018 23:35
будуйте автобами нові і робіть їх платними, а сьда свої паскудні загрибущі лапи не суньте, Ганьба хапугам
юра Показати IP 2 Березня 2018 00:04
а де у нас є хоть одна євро дорога без горбіка і ямки щоб за неї можна було щось заплатити????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus