USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Верховна Рада вчитиметься у Луцької міської?

27 Червня 2008 09:56
«Настане осінь – і люди будуть питати не за зміни до Конституції, а за діяльність влади», – попередив Луцький міський голова Богдан Шиба, виступаючи 26 червня на урочистих зборах з нагоди Дня Конституції України. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Відкрив урочистості у Луцькому народному домі «Просвіта» градоначальник обласного центру пан Шиба. Він наголосив на факті, що зараз тривають дискусії лише щодо самої конституції, а не щодо того, як її виконують.
 
Голова Волинської облради Анатолій Грицюк розповів присутнім про історію конституційного процесу в Україні і ті вигоди, які дає українцям Конституція. Зокрема, впевнений він, «українське суспільство отримало відповідь на питання, хто ми є і куди йдемо». Також пан Грицюк розповів про деякі аспекти прийняття нового тексту Конституції, котрий повинні ухвалювати незалежні експерти спільно з представниками політичних сил країни.
 
Волинський губернатор Микола Романюк наголосив на тому, що життя вимагає постійного переосмислення конституції, її доповнення. Проте вирішальне слово в цьому питанні, на думку голови Волинської ОДА, повинен мати народ. Саме тому Конституція повинна ухвалюватися на всенародному референдумі. Також пан Романюк привітав із присвоєнням почесних звань «Заслужений лікар України» та «Заслужений працівник соціальної сфери України», відповідно, начальника управління охорони здоров\'я облдержадміністрації Ігора Ващенюка та голову правління обласної організації Українського товариства сліпих Юрія Симончука.
 
Народний депутат України (фракція Блоку Литвина) Катерина Ващук розповіла про сам процес прийняття конституції, так звану «Конституційну ніч», безпосереднім учасником якої вона була. Як стверджує пані Ващук, вона тієї пам’ятної ночі тричі виступала з трибуни. «Вранці ми вийшли з Верховної Ради п’яні – п’яні від втоми, а не від чогось іншого. Прості кияни нас вітали й дякували нам, багато хто з них теж цілу ніч не спав», – розповіла волинська «литвинівка». Також вона наголосила на тому, що недоліком політреформи стала раптова зміна виборчої системи. На думку Катерини Ващук, вибори до Верховної Ради повинні відбуватися за відкритими списками, а до місцевих – за «мажоритаркою».
 
Після цього Богдан Шиба нагородив Почесною грамотою Луцької міськради її депутатів Світлану Бахолдіну, Марію Богородецьку та Богдана Дутчака й оголосив Подяку міського голови Заслуженому вчителю України, вчителю біології Луцької гімназії № 21 Галині Ягенській. На завершення він наголосив: «Проект Конституції повинен бути консолідованим, інакше народ проголосує за будь-який або взагалі непроект. Проте настане осінь – і люди будуть питати не за зміни в Конституцію, а за діяльність влади». За словами пана Шиби, Верховній Раді слід взяти приклад із Луцької міської ради, де депутати будь-яких фракцій не зловживають своїм становищем і не ухвалюють неправомірних рішень.
 
Після урочистих зборів у тій же залі пройшов святковий концерт, на якому, що цікаво, були присутніми вдвічі менше глядачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus