USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Верховну Раду просять прирівняти пиво до горілки

16 Вересня 2009 16:39

Депутати й громадськість закликають Верховну Раду України якнайшвидше прийняти законопроект № 1171, яким пропонується прирівняти пиво і «слабоалкогольні» розчини до алкогольних напоїв.
У коментарі УНІАН головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський зазначив, що законопроект № 1171 «Про внесення змін до Закону України \"Про державне регулювання виробництва й обороту спирту етилового, коньячного й плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» був поданий до ВР ще 11 грудня 2007 року народними депутатами України Миколою Томенком, Наталією Королевською і Євгеном Сусловим і був прийнятий у першому читанні 5 березня 2009 року. Але пройшло півроку, а документ так і не був розглянутий ні на засіданні профільного Комітету ВР із питань податкової та митної політики, ні на засіданні підкомітету. На даний момент до законопроекту вже внесено понад 40 поправок.
Таким чином, зазначив громадський діяч, Україна продовжує залишатися однією з небагатьох країн Європи, де слабоалкогольні напої не прирівняні до алкогольних – на них не розповсюджується заборона на продаж неповнолітнім, заборона на рекламу, не встановлені обмеження щодо місць продажу й вживання.
«Цей законопроект не поданий досі в сесійний зал ВР для другого читання й нібито розглядається в Комітеті ВР із питань податкової та митної політики, який очолює депутат Сергій Терьохін. Водночас зрозуміло, що питання перезріло, оскільки того, що відбувається зі споживанням пива в Україні, немає в жодній країні світу», – сказав В.Черняховський.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus