USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Верховний лідер Ірану заборонив переговори зі США

13 Серпня 2018 20:24
Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заборонив іранському уряду вести будь-які переговори з США, при цьому, виключив можливість війни зі Сполученими Штатами.

"Я забороняю вести переговори з Америкою... Америка ніколи не буде дотримуватися домовленостей, досягнутих на переговорах", - передає слова Хаменеї Новое Время з посиланням на Reuters.

Верховний лідер Ірану додав, що вихід США з ядерної угоди є явним доказом того, що Вашингтону не можна довіряти.

При цьому, Хаменеї виключив можливість війни зі Сполученими Штатами.

"Американці перебільшують можливість війни з Іраном. Війни не буде... Ми ніколи не провокували воєн, і вони не будуть протистояти Ірану з військової точки зору", - сказав він.

З 7 серпня 2018 року відновлюються американські санкції проти автомобільної індустрії Ірану, торгівлі золотом і дорогоцінними металами, а також операцій, пов'язаних з іранським ріалом. Санкції відновлюються через вихід США з угоди щодо ядерної програми Ірану від 2015 року, яку Вашингтон вважає недієвою.

Інші санкції, пов'язані з розробкою ядерної зброї, буде відновлено 5 листопада 2018 року. До них належать санкції щодо іранського енергетичного сектора, в тому числі пов'язані з нафтою, а також операцій іноземних фінансових установ із Центральним банком Ірану.

Євросоюз вже заявив, що продовжить співпрацю з Тегераном і буде блокувати дію американських санкцій проти європейських компаній, що працюють з Іраном.

Історична угода щодо іранської ядерної програми від 2015 року передбачає зняття частини санкцій з Ірану в обмін на обмеження його можливостей зі збагачення та зберігання ядерних матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus