USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Весна розквітла в Галереї мистецтв: відкрився Весняний салон

16 Квітня 2016 19:00
Візуальний образ весни у нас складає барвистий і запашний калейдоскоп квітучих садів, писанкових візерунків, жіночої краси і яскравих емоцій. Людська душа бажає оновлення, прагне свіжості відчуттів, надихається красою життя. Саме такий настрій панує зараз у великому залі Галереї мистецтв Національної спілки художників України – 15 квітня там відкрився традиційний «Весняний салон. SpringSalon».

Близько 100 робіт різних жанрів і технік запропонували до огляду шанувальників 40 мистців Волині – це визнані майстри, члени Спілки художників, вільні мистці, педагоги, а також молоді луцькі художники.

Професійність та творча неповторність авторської ідеї – саме такі критерії відбору робіт до щорічних вернісажів відзначив Володимир Марчук, голова Волинської організації НСХУ, не обмежуючи мистців рамками тем чи жанрів.

Відкриття виставки
Володимир Марчук і Тетяна Галькун відкривають Весняний СалонНародний художник України Тетяна Галькун передала загальну атмосферу мистецького дійства щирими побажаннями весняного натхнення, кохання і оновлення.
Тетяна Галькун бажає всім весняного настрою і кохання

Перше враження від експозиції – це яскравість кольорів. «Квіткові твори», без яких неможливо, мабуть, уявити собі весняний вернісаж, випромінюють аромати: «Весняний цвіт» С. Костукевич, «Бузок» Зіновії Рубан, «Гортензії» Бедрунь Л., «Садковий букет» Байдукової С., «Троянди» Дацюк К., «Гіацинт» Звягінцевої О. Пишно зацвіли сади на полотнах Оксани Ядчук-Мачинської, Тетяни Галькун.

Садковий букет Байдукової С.
Вишні цвітуть на полотні О.Ядчук-Мачинської
Весняний цвіт Костукевич С.
Л. Литвин Луцький замок.Весна


Леонід Литвин
передав весняне цвітіння дерев біля Луцького замку у своїй роботі «Луцький замок. Весна». Замок Любарта Сергія Корсая – це несподіваний ракурс для глядача, який дивиться на знайому вежу замку крізь Лесин ясен, і де сміливі мазки, насичені кольори створили потужний енергетичний потік.

Замок Сергія Корcая

Глибокою філософією духу нації, осмислення сучасних подій крізь історичний ракурс, духовних джерел української державності пронизані великоформатні роботи «Дух нації» і «Пам'ять» Ярослава Жупанюка.
Роботи Я.Жупанюка

Наближення Пасхи – одного з найважливіших християнських свят, що символізує перемогу життя на смертю і духовне очищення – традиційна тема Весняного вернісажу, котрий, до речі, невипадково відкриває своє експозицію саме напередодні пасхальних свят. Звертають на себе увагу глядачів роботи у стилі фольк-модерн Тетяни Мялковської «Благовіщення», диптих «Трапеза після…», «Колово» - глибокі, філософські, такі, що спонукають до духовного споглядання.

Роботи Т. Мялковської

Справжня українська автентика, енергетика прадавніх образів і звернення до витоків закладена у творах волинського художника Руслана Чугая («Діалог поколінь», «Лісова мелодія», «Царівна-жаба»).

Представлена молодою художницею Іванною Дацюк робота «Табіті – дочка Сонця» розвиває тематику скіфських легенд.

Говерла І.Дацюк

Весна – як жінка, жінка – мов весна! Жіноча краса переплітається з весняним пробудженням, надихаючи своєю красою і доповнюючи одна одну. Серед багатьох оригінальних робіт «жіночої тематики» Весняного Салону привертають увагу полотна «Весна. Вечір» і «Весна. Ранок» – надзвичайно проникливі емоційні візуалізації взаємопроникнення жіночого начала і стану природи навесні у майстерному виконанні волинської художниці Тетяни Ядчук-Богомазової.
Весна. Вечір, Весна.Ранок Т.Ядчук-Богомазової

Шанувальники живопису зможуть оглянути міські пейзажі у полотнах Миколи Рубана «Старе місто», Віктора Чухрая «Львівські замальовки», Валентина Кирилкова «Господарський двір», Петра Собка «Старий Луцьк», Олександра Юрєва «Старе подвір’я».Володимир Жупанюк представив серію мальовничих пейзажів. Олена Журавель презентувала два великоформатних полотна із серії «Карпати».

Керамічна композиція Володимира Хижинського «Плин часу», мала скульптурна композиція Ігоря Бурмістенка «Іграшка», серія Влада Холодного «Фігури», роботи Бадовської Лесі у техніці батік демонструють майстерне володіння матеріалами задля образного втілення творчої ідеї. Свіжістю теми і цікавою, яскравою грою кольорів приваблює серія Геннадія Юр’єва «Дербі». Молоді художники представили власні пошуки: мисткиня Марина Лактіонова експериментує у новій авторській техніці, а Володимир Іваницький створює абстрактні візуалізації міського пейзажу, Дійсно, експозиція є дуже насичена різноманітною тематичною, жанровою і образною інформацією, де кожен глядач, я впевнена, віднайде полотна, співзвучні з власними думками і емоціями.

Плин часу В.Хижинського
Серія Дербі Г.Юрєва
Пташина гора Марини Лактіонової
В. Іваницький. Без назви

Під час відкриття виставки вдалося «піймати» декілька цікавих кадрів – авторів біля своїх полотен. Пересвідчуєшся – дійсно: полотна художників є їхніми своєрідними візуальними і енергетичними віддзеркаленнями. Подивіться і ви: мистці і їхні твори.

Тетяна Галькун з шанувальником біля своїх картин
Олена Бурдаш, легенда львівського рух хіпі, біля своїх робіт
Тетяна Мялковська біля своєї роботи КОЛОВО
Руслан Чугай зручно вмостився біля своїх картин

Весняний салон запрошує усіх на перегляд експозиції за адресою: Галерея мистецтв НСХУ, вул. Лесі Українки 24а щодня з 11 год. до 17 год. Виставка триватиме ще 3 тижні. Не пропустіть нагоди відчути весняну енергетику творів волинських мистців.

Напередодні відкриття Салону
В очікуванні відкриття Салону
Експозиція готова до перегляду
Дацюк К. Портрет
Головне на експозиції - споглядання творів мистецтва
Глядачі вже насолоджуються
Весняний настрій у глядачок
Весняний настрій у всіх глядачів



Автор: Марія Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Лучанка Показати IP 16 Квітня 2016 19:36
Дуже сподобалась виставка! Дякую за весняний сонячний настрій, гармонію кольорів та відчуття радості, що подарували наші митці. Бажаю художникам творчої наснаги та любові!
Марина Показати IP 16 Квітня 2016 19:37
На днях зайду на виставку - понасолоджуюсь весною на картинах. Відмітила декілька картин, які випромінюють свіжість, легкість, світло, приємні кольори....Весна-моя улюблена пора року....
Волинянин Показати IP 16 Квітня 2016 20:10
Молодці Наші художники!!!
лучанка Показати IP 16 Квітня 2016 20:20
Рукою художника і музиканта керує Бог!
zim Показати IP 16 Квітня 2016 20:28
ота така тьотка фіолєтова з начьосом прикольна
полішук до zim Показати IP 16 Квітня 2016 22:33
шо, шо.... віте шо ви кажете?
zim до полішук Показати IP 16 Квітня 2016 23:09
мені нравляться ниобичні женщіни зільоні і хвіолєтові в крапінку
Артист Показати IP 16 Квітня 2016 20:34
Гарна стаття і надзвичайно насичена виставка, хто не був, раджу відвідати!!! Шкода, що так мало людей цікавиться нашим мистецтвом та розвитком сучасноі культури...
Ганна Показати IP 16 Квітня 2016 21:51
Чудовий репортаж. Виставка - це щось з нічого.
Riot Pussy Показати IP 16 Квітня 2016 23:46
Шо там так Дацючок багато? Бо мене від цього прізвища і "шидеврів" скульпутри такої собі Ірини щось недобре робиться. Беріть, дівчата, творчі псевдоніми або виходьте заміж швидше, поки вас люди не шарахаються!
Іванна Дацюк до Riot Pussy Показати IP 17 Квітня 2016 14:32
Я свого прізвище не соромлюся і не мінятиму! В нас вся родина художників! а чому Вам недобре від нього? І навіщо Ви приховуєте своє? Чи від нього також недобре?
zim Показати IP 17 Квітня 2016 00:15
а ще мині лічно понравилися коні сині і горчічного цвєта (зрєніє у мене нє очень, бачу тільки кислотні кольори) - круто реально! тіпа DERBI і замок з розкаряченим лесиним дубом-ясенем.Дєйствітєльно ракурс непонятний, а потому інтрігующий... замок ніби такий якийсь неправильний, неріальний, росползається влєво і вправо - хочеться якось його шворкою кріпко обв"язати шолі.... щоб не розвалився... пацанчики там під ясенем бутилки збирають і гордяться: тут леся сиділа) круто
Шнур до Riot Pussy Показати IP 17 Квітня 2016 08:22
Художників з прізвищем Дацюк в Луцьку є 7 чоловік, з них І. Дацюк - 3 чоловіка. А сама популярна особа ніколи не брала і не бере участі ні в яких виставках. Так що можете заспокоїтися шановний расист і хоча раз прийти на виставку і розширити свій поліський підялинково-кавовий інтелект та кругозір ще на 300 метрів.
Riot Pussy до Шнур до Riot Pussy Показати IP 17 Квітня 2016 09:44
Кажете, не бере участі? Ходить регулярно до галереї з "творчєскіми прідложеніями". Діти, конешно, не винуваті. Та після кількох петицій і вимог лучан припинити її пам"ятникову кічуху в Луцьку це різвище може стати матюком
Людмила Показати IP 17 Квітня 2016 09:14
Гарна виставка, сильні є твори! Вітаю , талановиті моі' співвітчизники!!!
Микола Показати IP 17 Квітня 2016 09:24
Riot Pussy ти сам прийми людське прізвище
Riot Pussy до Микола Показати IP 17 Квітня 2016 09:46
по паспорту я Микола
Надя Riot Pussy Показати IP 17 Квітня 2016 10:49
а я подумала що ти наш Pussy Riot
Riot Pussy до Надя Riot Pussy Показати IP 17 Квітня 2016 11:27
Я Микола Riot Pussy по вихідних.З понеділка у мене новий імідж. Люди на пенсії мають багато вільного часу.
цікаво Показати IP 17 Квітня 2016 12:02
у Луцьку зявивися свій Глазунов?
зігріло) Показати IP 20 Квітня 2016 23:36
подорож весною кожного...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus