USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Весняна прем’єра української Прем’єр-ліги

2 Березня 2016 16:10
Прем’єр-ліга повертається. Хотілося б більш емоційно привітати відновлення українського чемпіонату. Але у ці місяці наш футбол, напевне, як ніколи відчуває тягар проблем. Заключних десяти турів чемпіонату 2015-2016 років чекаєш більше з острахом, ніж із захопленням: яких нових поганих новин додасться?.., - йдеться у газеті Волинські Новини №5.

До березня дожили не всі...

Три місяці зимових канікул у нашому футболі пролетіли, наче три тури, і чемпіонат України за кілька днів відновлюється. Найвизначнішими подіями зимового міжсезоння в українському чемпіонаті, окрім новин навколо негараздів «Говерли», «Металіста», «Волині», стали гучні переходи гравців із нашого чемпіонату; процес пошуку нового формату УПЛ, яка з літа гратиме дванадцятьма командами у два етапи; скандал у «Сталі», пов’язаний із паралельним існуванням двох спортивних структур; заборона здійснювати трансфери трьом командам УПЛ і відміна такої заборони для львівських «Карпат»; повернення у Львів у ролі куратора-спортивного директора «Карпат» Олега Лужного; американське турне «Шахтаря»; перемога «Дніпра» на турнірі в Індії та блискуча участь у ньому «Волині».

Щодо трансферів, то тут відмітимо ТОП-переходи: Євген Селезньов – з «Дніпра» в «Кубань» (безплатно); Андрій Пилявський – із «Зорі» в «Рубін»; Алекс Тейшейра – із «Шахтаря» в «Цзянсу сунін»; Валерій Федорчук – із «Дніпра» в «Динамо» (безплатно); Денис Бойко – з «Дніпра» в «Бешикташ»; Флорентін Матей – із «Волині» в «Рієку»; Руслан Маліновський – із «Зорі» в «Генк» (оренда транзитом через «Шахтар»); Артем Кравець – із «Динамо» в «Штутгарт» (оренда); Юнес Бельханда – з «Динамо» в «Шальке» (оренда).

Чемпіонат відновиться вже не з 14 командами, без запорізького «Металурга». Відтак паузи між деякими турами в частини клубів збільшаться. «Волинь», до слова, встигла заробити свої шість очок у матчах з «козаками».

«Металіст»: три збори для нової команди

Перший суперник «хрестоносців» у чемпіонаті – харківський «Металіст». Команда Олександра Севидова провела взимку фактично три повноцінні збори: один на власній базі під Харковом і два в Туреччині. В активі клубу – десять спарингів (+4=3-3, 12:12) і намагання з останніх сил укомплектувати команду, яка у грудні-січні почала розвалюватися на очах під тягарем боргів. З «Металіста» пішла більша частина провідних виконавців – Куліш («Олександрія»), Назаренко («Дніпро»), Худжамов і Льопа (Академія Пушкаша, Угорщина), Ковальчук (Туреччина), Путівцев («Термалік», Польща), Довгий («Ворскла»), Гришин («Шахтар»), Нойок, Курілов, Сидоренко і Рудика (вільні агенти в пошуках нового клубу). Севідову і його спортивному директору Бойцану довелося правдами-неправдами переконувати нових футболістів прийти в клуб з боргами із зарплати й домогтися реєстрації цих новачків в обхід заборони ФФУ. Відтак найсуттєвіше поповнення в шерензі Севидова – це грізний колись Сергій Кузнецов, який останнім часом взагалі у футбол на високому рівні не грав, екс-кіпер «Карпат» Ільющенков, орендований у «Динамо» Дмитро Харатін та екс-захисник розваленого «Металурга» Олександр Каплієнко. Тому матч проти «Волині» буде фактично першим офіційним матчем майже повністю оновленого «Металіста».

Лідери сучасного «Металіста» – центрбек Полянський, захисник Соболь, нападники Бобко і Прийомов. У завершальному поєдинку другого турецького збору команда Олександра Севидова програла мінському «Динамо» 2:4. Харків’яни грали у такому складі: Ільющенков, Зубейко (Рижук, 74), Полянский, Зотько, Соболь (Родіч, 68), Харатін, Касьянов, Третьяков, Синиця (Каплієнко, 58), Бобко, Прийомов.

Цей склад, звісно, й рівняти не можна з командою, яка в серпні минулого року відстояла у Луцьку нічию 2:2 (Матей, Діденко – Путівцев, Чурко). Причому тоді «Металіст» останні півгодини грав удесятьох. Кадрові пертурбації кардинально змінили обличчя «Волині» та «Металіста» за півроку. Тим цікавіше буде побачити матч команд, які, перебуваючи в кризі, намагатимуться битися за свою честь.

До Харкова «Волинь» відбуде через день після кубкового матчу проти «Зорі», яка відкрила футбольний рік у Луцьку.



Юрій Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus