USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Вето міського голови по Москвичу не подолають, – голова профільної комісії Луцькради

8 Травня 2009 16:03
Постійна комісія Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту під час засідання 8 травня підтримала проект рішення про повторний розгляд подання прокуратури «Про вжиття заходів до усунення причин та умов, що сприяли вчиненню злочину». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
До рішення міськради від 29 квітня про розгляд цього подання луцької прокуратури депутати на пропозицію Олександра Мартинюка (колеги по фракції звинуваченого Дмитра Москвича) включили пунктом третім звернення до Апеляційного суду Волині з клопотанням про незалежне медичне освідчення стану здоров"я пана Москвича.
Однак міський голова Богдан Шиба вже 30 квітня зупинив це рішення, бо пункт № 3 суперечить вимогам Кримінально-процесуального кодексу (стаття 32 і стаття 193). Тож питання було винесено на повторний розгляд позачергової сесії міськради, яка відбудеться 12 травня.
Профільна комісія Луцької міськради, яку очолює Анатолій Бубенщиков, підтримала проект рішення, який виноситься на сесію (з виключенням пункту про незалежне медичне освідчення стану депутата Москвича). Голова комісії підкреслив: нелогічно у відповіді на подання прокуратури одночасно звертатися до суду. «Та й вето міського голови навряд чи подолають», – зазначив пан Бубенщиков.
Водночас секретар міськради Анатолій Бірюков запропонував окремим рішенням таки звернутися до Апеляційного суду з клопотанням про проведення незалежного медичного освідчення стану здоров’я Дмитра Москвича.
Нагадаємо, наступного дня після сесії (13 травня) Апеляційний суд Волинської області має розпочати розгляд по суті скандальної справи по звинуваченню у хабарництві депутата міськради Дмитра Москвича. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus