USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В’язень Луцького СІЗО розповів про подробиці нічного протесту

14 Квітня 2016 16:36
В'язнів Луцького СІЗО, які вчинили протести минулої ночі, поливали водою з брандспойтів. Люди всю ніч провели в камерах, де було води по коліна, їх не перевели в інші приміщення. Про це розповів один із затриманих, який вже досить тривалий період перебуває в Луцькому СІЗО, - пише ВолиньPost.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, вчора, 13 квітня, близько 22 години 10 хвилин у Луцькому слідчому ізоляторі допущено масові безпорядки та групове поранення ув’язнених.Тілесні ушкодження отримало 26 в'язнів, з них трьох госпіталізували. Загалом у бунті взяли участь майже 70 в'язнів із 160.

В Управлінні Даржавної пенітенціарної служби в області запевнили, що протестні настрої у луцькому СІЗО вщухли.

Засуджений розповів про зовсім іншу сторону подій.

"Це тільки офіційна версія, і вона не відповідає дійсності. Вчора поливали з брандспойтів, посилаючись, що пожежа. Пожежі не було, диміли ватні речі. Я особисто бачив, як в деяких камерах води було по коліна. Просили, щоб людей переселили в сухі камери, щоб вони ніч переночували. Нікого не переводили, і реакції не було", - розповів він.

Зі слів в'язня, бунт розпочався через те, що адміністрація СІЗО порушувала правила утримання, посилюючи тиск на в'язнів.

"Управлінню слідчим ізолятором виділяються кошти на утримання в'язнів. Розміри цього утримання не співпадають із тими, які мають бути", - розповів він.

"Ми закриваємо очі на те, що нас неналежно утримують, і просимо їх закривати очі на те, що привозять нам рідні. Вони ж апелюють законом, що домашню їжу не можна передавати через можливість отруєння. А чому не можна? А перловку і варені огірки можна? Коли постають ці питання, вони нам кажуть: згідно чинного законодавства. Тоді, згідно чинного законодавства, дайте нам те, що нам належить. Тобто ви просите нас закривати очі на ваші порушення, але нам ніяких поблажок немає. Це гра в одні ворота, - нарікає в'язень. - В нас є роздруківки нашого раціону, ми знаємо, що на м'ясо виділяється кілька десятків тисяч. Це тобто кожному - по 80 грамів. Але нас годують куркою, кістками, шкури плавають, а в супах взагалі нічого немає".

З його слів, підсудні та адміністрація СІЗО вже намагалися разом дійти компромісу.

"Вони до нас приїжджали на розмову, але кожен раз нас обманюють. Люди пишуть скарги, але з СІЗО вони не виходять. Відправні номери приносять фіктивні - ніби вийшов лист, а він насправді не вийшов.

Своєю чергою вони зібрали всі скарги тих, хто пише, і останні два дні почали до цих людей упереджено ставитися - писати рапорти, робити стягнення", - розповідає чоловік.

Крім того, зі слів ув'язненого, з приходом нового тимчасово виконуючого обов'язки начальника СІЗО Тараса Крука ситуація загострилася ще більше.

"Цей новий начальник СІЗО лише виконує обов'язки. З його приходом все змінилося в гіршу сторону, тому що коли знаходиться людина, яка безпосередньо на посаді, вона несе відповідальність. Цей же відповідальності ніякої не має, тому що він поки придивляється. До чого ти придивляєшся? Останній місяць всі відділи - режимний, оперативний, перший зал - всі чотири людини виконують обов'язки. Тут нема людини, яка була б на посаді", - розповідає підсудний.

Між тим заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Юрій Безушкевич заявляв, що затриманих заспокоювали лише словами, і до них не застосовували воду із пожежних брандспойтів.

Крім того зазначив, що за період його роботи - а це майже два десятки років - такий бунт трапляється вперше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Иван Показати IP 14 Квітня 2016 17:50
Наверно звери не те что сидят, а те кто за клетками наблюдают
шеф Показати IP 14 Квітня 2016 17:58
Годують погано? Друже, а хто тебе заставляв вчинити злочин і потрапити в СІЗО? Ти не задумувався про наслідки, про те, що доведеться розплачуватися певними благами - відсутністю теплого ліжка, домашньої їжі, телефонного звязку? Наших дітей в школі ніхто не годує, а з наших податків годують армію таких, як ти нероб. Так, що не має чого скаржитися.
Знаю до шеф Показати IP 14 Квітня 2016 20:01
Слухай ти такий святий шеф ,ти такий сятий що від тебе аж смердить)не суди і судим не будеш. В тюрьмі 95% сидить за битовуху ,курку вкрав тещі по морді дав.ти шеф ні одного злочину не зробив.настоящий ураїнець
олег до шеф Показати IP 15 Квітня 2016 12:36
а ти білий і пухнастий ? ти часом не мусорок чи вертухай?
не бе Показати IP 14 Квітня 2016 20:19
в сізо прямо ангели і думають що на курорті! А в окопах на донбасі там легше?? хлопці помирають щоб урки на нарах відсижувались і вимагали для себе курорт!
Віта до не бе Показати IP 14 Квітня 2016 20:59
Ти чому не в окопі?
зека до не бе Показати IP 14 Квітня 2016 21:44
так чего ты сам по нычкам от АТО прячеся????? 80% из заключенных согласны пойти в АТО а не тулится в тюремных камерах!!!
воля до Знаю Показати IP 14 Квітня 2016 20:37
всіх хто різав .порізав. пробував порізати вени відпустити і віддправити в трускавець на реабі літацію ! в ато ім не можна-там вбивають і можуть поранити!
Провилець) Показати IP 14 Квітня 2016 21:05
Вертухаї тут строчать захищають себе )труба вам порозганяють вас)підете охоронцями в магазини бари)там халяви не буде)ви більше нічого не вмієте як у родичів тюремників харчі відбирати)
зека Показати IP 14 Квітня 2016 21:38
от тюрьмы и от сумы незарекайся!!! в жизни бывают разные ситуации, и если человек оступился в своей жизни и попал в тюрьму, это нидает право тюремщикам унижать заключеных и применять к ним пытки, какой бы небыл проступок со стороны заключенного........
Андрій Черчик Показати IP 14 Квітня 2016 23:47
Хтось сказав, що про державу можна судити по тому, як вона відноситься до людей позбавлених волі. Тримають як скотів, якогось виправлення тих, хто провинив перед суспільством там і близько немає. Ще до недавна, на увязнених тренували беркут. Так собі інколи без усяких причин, забігають в масках з палками і айда лупцювати, випрацьовувати звірячі інстинкти. За Ющенка здається цю практику почали відміняти. Він був шокований, коли відвідав одну з колоній і запитавши одного молодго скільки і за що сидить, вийвилось за вкрадену мобілку, 4 роки. Судді за гроші відпускали тих хто мав чим відкупитись, незалежно від вчиненого злочину, а статистику тримали за рахунок дрібних злочинів, а то і взагалі, безпідставно засуджували, фабрикуючи справи. Таких зі слів одного з суддів, біля 20% Відсоток повернення до вязниці з тих, хто попав під амністію набагато менший, ніж з тих, хто відбув покарання повністю.
закон савченко Показати IP 16 Квітня 2016 10:30
всіх вбивць, грабіжників, гвалтівників на волю. Вони плачуть що ту гопоту та мразь погано утримують. Передачі на зону це ікра, балик, наркота, горілка. Гроші на це все з накраденого та награбованого в людей, які за комуналку не мають чим заплатити. Розстрілюти всю ту мразь а не кормити за наші гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus