USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гроші за побачення в Луцькому СІЗО беруть законно, - прокуратура

29 Грудня 2017 16:10
На Волині набула резонансу інформація щодо фактів стягнення плати за побачення у Державній установі «Луцький слідчий ізолятор».

Про порядок стягнення плати за користування кімнатами побачень в Луцькому слідчому ізоляторі, і чи відбувається це в рамках закону, розповіли у прес-службі прокуратури області.

У повідомленні йдеться, що постановою Кабінету Міністрів України № 1017 від 08 серпня 2007 року затверджено перелік платних послуг, які можуть надаватися органами та установами виконання покарань, слідчими ізоляторами (їх виробничими майстернями і підсобними господарствами) та іншими установами Державної кримінально-виконавчої служби, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, однією з яких є надання місць у відомчих готелях (гуртожитках) для тимчасового проживання, а також у кімнатах побачень засуджених та їх родичів.

На виконання цієї постанови й листа Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України і на підставі розрахунку калькуляції на одне ліжко-місце в кімнатах тривалих побачень та кабінах короткострокових побачень ДУ «Луцький слідчий ізолятор», затвердженого начальником установи, начальником Луцького СІЗО 24 жовтня 2017 року видано наказ № 212 "Про встановлення вартості ліжко-місця в кімнаті довготривалих побачень та вартості послуг для відвідувачів за разове користування кабіною короткострокових побачень", згідно якого встановлено плату у розмірі 85 грн. за одне ліжко-місце в кімнаті тривалих побачень та 5 грн. 50 коп. за разове користування кабіною короткострокових побачень.

Відтак стягнення такої плати здійснюється у відповідності з вимогами чинного законодавства та властиве для всіх установ виконання покарань в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Грудня 2017 15:53
зас"анці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus