USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В’язниця та 370 тисяч моральної шкоди: у Луцьку судили водія, який на швидкості 104 км збив на смерть чоловіка

16 Вересня 2023 19:56
Луцький міськрайонний суд присудив три роки в’язниці водію, який на смерть збив пішохода. ДТП сталася пізно ввечері 24 вересня 2021 року на проспекті Відродження.

Як вдалося встановити під час слідства, 30-річний водій Citroën Олександр З. рухався у напрямку вулиці Рівненської зі швидкістю 104,4 км/год. Проявивши безпечність та неуважність, він не зменшив швидкість та збив 50-річного чоловіка, який переходив дорогу поза межами пішохідного переходу.

Внаслідок аварії постраждалий отримав відкриту черепно-мозкову травму, забій голови та легень, численні садна. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

У суді Олександр З. повністю визнав свою вину та погодився зі всім викладеним в обвинувальному акті обставинами. Також додав, що добровільно відшкодував родині загиблого 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Натомість дружина та син загиблого наполягли, аби водія позбавили волі. Як додала жінка, раніше подавала позов про відшкодування 500 000 грн морально шкоди. Проте між нею і обвинуваченим була домовленість і вона зменшила розмір позову до 370000 грн. Тож наразі просить стягнути з водія ще 270 000 грн моральної шкоди.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив Олександру З. три роки позбавлення волі та на два роки позбавив права керувати авто. Крім того, ухвалив стягнути ще 270 000 грн моральної шкоди.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Борис Показати IP 18 Вересня 2023 01:25
Нажаль дана ситуація відображує наскільки гниле суспільство. Замість того щоб розібратись чому так вийшло і попередити схожі події, запобігти подібним випадкам. Всім безрізниці що даний відрізок дороги був неосвітлений, в лівій полосі колії вдавленого асфальту, під час зливи заливає пів дороги. Швидкість взята за 100м. до місця пригоди. А рідним ганьба, замість того щоб розібратис ь, тупо вимагали гроші. А по ситуації пішохід вистрибнув на лобове скло. Водій все правильно зробив. І жоден свідок який був на зупинці під час того недав жодного свідчення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus