USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від Франції до Волині і Донеччини: сотні учасників фестивалю «Берегиня» пройшли центром Луцька

10 Серпня 2018 19:02
Барвистою ходою під звуки народних пісень крокували гості та учасники восьмого міжнародного фестивалю українського фольклору «Берегиня» центром Луцька.

Велелюдна святкова хода учасників та гостей фестивалю «Берегиня» пройшла центром Луцька від Театрального майдану до Луцького замку 10 серпня.

Перед початком ходи учасники фестивалю та представники обласної та міської влади поклали квіти до фотостенду Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. Колона вирушила з Театрального майдану вулицею Лесі Українки. Серед учасників фестивалю – представники різних регіонів України, а також колективи з Франції, Словаччини, Білорусі, Словенії.

На чолі ходи йшли голова Волинської ОДА Олександр Савченко, заступник голови Волинської облради Роман Карпюк та виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Рухаючись вулицею, робили зупинки поблизу кожного стилізованого «подвір’я», де співали народних пісень представники кожного з районів Волині. Рушити до танцю під поліські пісні вирішив голова облдержадміністрації. Зважаючи на сильну спеку, учасники фестивалю оцінили переваги водяної завіси на майдані Братський міст – під прохолодним душем залюбки проходили десятки представників фольклорних колективів. Під звуки труби луцького кликуна учасники фестивалю зайшли у браму Луцького замку, де і розпочалося офіційне відкриття дійства.





















































































































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus