USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від коронавірусу померла заслужена артистка України Марія Гонта

19 Жовтня 2021 09:28
На 84 році життя від коронавірусу померла заслужена артистка України Марія Гонта.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив журналіст Олег Вергеліс, посилаючись на Тернопільський театр

«Вона ні на що не скаржилася, крім часу, який для усіх актрис світу – невблаганний. Світла пам’ять чудовій українській актрисі, яка так і не дочекалася звання «народної», хоча з позицій історії українського театру вона була дійсно народною, як ніхто інший у цей суперечливий час...» – написав він.

ЗМІ з посиланням на знайомих артистки пишуть, що вона померла після кількох тижнів боротьби з хворобою. Саме ускладнення від вірусної інфекції стали причиною смерті.

Гонта отримала премію ім. М. Заньковецької (2004 р.); орден «Честь і слава Тернопільщини II ступеня», довічну президентську стипендію.

Вона зіграла понад 100 ролей, серед яких: Катерина («Чебрець пахне сонцем» О. Коломійця), Маруся Чурай («Дівчина з легенди» Л. Забашти), Рахіра («Земля» В. Василька за О. Кобилянською), Маруся («Дай серцю волю...» М. Кропивницького), Онисія («Влада темряви» Л. Толстого), Уляна («Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ’яненка), Ганна («Маруся Богуславка» М. Старицького), Кручиніна («Без вини винні» О. Островського), Стелла («Вільний вітер» О. Дунаєвського), Наталка («Наталка Полтавка» М. Лисенка) та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus