USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На ремонт музею-садиби Лесі Українки просять кошти

1 Червня 2018 11:14
Майже 30 років у колодяжненському музеї-садибі Лесі Українки не проводили ремонт і нині дві будівлі знаходяться в аварійному стані.

У зв’язку з цим, депутат облради Олександр Омельчук звернувся до голови облдержадміністрації Олександра Савченка.

«Музей-садиба Лесі Українки зараз у неналежному стані. Востаннє там проводився ремонт 1991 року. З того часу ремонтні заходи музейники проводить власними силами і цього вже не вистачає, щоб зберегти будиночки. Тому прошу виділити кошти на розробку документації та подальший ремонт, щоб зберегти один із провідних літературних музеїв України», - озвучив запит депутат.

Присутні колеги підтримали його своїм голосуванням.

Нагадаємо, нещодавно музей інспектували та виявили там багато тріщин у будівлі та їх руйнацію. Згідно з попередніми розрахунками музейників, необхідно 130 тисяч на ремонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus