USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Від винограду до буряків і цибулі – кримчанин розпочав бізнес на Волині

2 Грудня 2017 12:37
Окупація Криму створила некомфортні умови для прожиття під російським гнітом і Сервер Зейнідінов покинув рідну домівку у пошуку нового місця для життя, відтак доля розпорядилася, що його прийняв Волинський край.

Під час засідання круглого столу з питань розвитку зайнятості осіб з інвалідністю 1 грудня в приміщенні Волинського обласного центру зайнятості Сервер Зейнідінов розповів, що в Криму вирощував виноград.

«Це був не просто мій заробіток, а улюблена справа життя. Приїхавши на Волинь, я зрозумів, що сидіти склавши руки не буду. Для початку я пішов у центр зайнятості, тут мені допомагали, вчили як знайти роботу, як реалізувати себе та розпочати власну справу. Зваживши на те, що я люблю та вмію працювати на землі, вирішив розпочати власну справу», - розповідає чоловік.
Допомогою йому у цьому стала одноразова грошова допомога із центру зайнятості для початку власного бізнесу.

«Свою справу я розпочав цього року: знайшов теплиці у селі Маяки та почав вирощувати овочі: ранню редиску, цибулю, огірки, помідори, для себе буряки, моркву. У мене сезонні роботи і мені допомагають 4-5 людей. Ось, уже завершили зачистку та підготовку грунту», - ділиться досвідом успішний чоловік.

Насамкінець Сервер Зейнідінов наголошує, що інвалід – це не вирок, і показує це на своєму прикладі.

«Усі хочуть щасливо жити та працювати, тому беріть і робіть це!» - закликає нині уже волинянин.
Під час круглого столу також розповіли, що люди з інвалідністю на будівництві працюють подекуди ефективніше за здорових.

Також інформували, що за 5 років обласний центр зайнятості допоміг працевлаштувати більше 1,5 тисячі осіб з інвалідністю. У центрі зайнятості запевняють, що вакансії є, головне людям - не закриватися в собі, а шукати місце для самореалізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus