USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ціни, бронювання та чи очікують напливу туристів: Шацькі озера відкривають сезон відпочинку

12 Червня 2022 08:00
Шацькі озера на Волині – знаменитий туристичний магніт Полісся, куди щороку приїздили на відпочинок тисячі українців. Цьогоріч туристичний сезон також відбудеться, бо прозорі лісові водойми – унікальна альтернатива морським курортам.

Яким буде відпочинок на Шацьких озерах влітку 2022 року, розповідає TRAVEL РБК-Україна.

10% місць на базах відпочинку уже заброньовані

Шацькі озера – це група озер серед мальовничої природи Полісся. Їхати треба в Ковельський район у селище Шацьк. 1983 року тут створили Шацький національний природний парк для охорони рідкісних природних комплексів площею 32 тисячі гектарів.

Читати ще: Туристичний сезон: де на Волині чекають відпочивальників

Загалом група водойм налічує 30 озер, з яких найбільш відоме для купання та відпочинку – Світязь. Навколо озер побудовано багато санаторіїв, баз відпочинку та дитячих таборів.
Озеро Піщане – одне з Шацьких озер (wikipedia.org)

Відкривати сезон на Шацьких озерах планують орієнтовно з 15 червня, розповів 12 каналу заступник директора Шацького НПП Василь Матейчик.

«Наш край сьогодні, можливо, став основним для відпочинку. Але великого напливу туристів не передбачаємо, тому що війна є війна, і багато факторів впливає: ціни, логістика і безпекова ситуація. Але готуємося», – каже староста села Світязь Віктор Плейтух.

За його словами, раніше більшість туристів приїжджали з Київщини, Рівненщини, Львівщини, Житомирщини. Цього року відпочинком в локації, яку називають перлиною Волині, цікавляться також чимало переселенців.

У зв’язку із ситуацією в країні цього літа не будуть проводити жодних свят. Туристам доведеться дотримуватися комендантської години.

Читати ще: На Світязь по пончики! Скільки вони коштуватимуть цьогоріч

Власники садиб та баз відпочинку готуються до туристичного сезону. Вже зарезервовані 10% місць на базах, повідомив «Суспільному» секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук.

Туристам, крім озер, будуть доступні туристичні маршрути та екостежки.

«Саме в цьому році ми можемо запропонувати туристам побачити красу Шацького поозер’я. Готові показати гостям природу: це не тільки тих три-п’ять великих озер, на яких відпочивають, а безпосередньо як і наш бренд «Природа 30 озер», – додав він.
Відпочинок на озері Світязь (instagram.com/_svitiaz_svoim)

Які будуть цьогоріч ціни на Шацьких озерах

Через невеликий попит та війну деякі підприємці не підвищуватимуть ціни на відпочинок. Інші кажуть, що змушені будуть це зробити через інфляцію та вартість пального.

«Дзвонять наші постійні клієнти, цікавляться, чи ми будемо працювати. Бронюють. Не так інтенсивно, як було, але все ж», – каже власниця однієї з баз відпочинку поряд із центральним пляжем Наталія Дужич.

Цього року вона скасувала передоплату, адже люди й так бояться планувати відпочинок. А ціни залишились минулорічні – 500 гривень на добу за тримісний номер з холодильником і телевізором, кухнею та санвузлом. Номери «люкс» за 1600 гривень розраховані на більшу кількість гостей – в них є дві кімнати, окремі санвузол та кухня.

Інші підприємці, які готують приміщення для прийому туристів, будуть піднімати ціни. Проте вони мають зрости не суттєво – на 10%.

Наприклад, одномісний номер без харчування на «Гряді» коштуватиме від 500 гривень на добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Полішка Показати IP 12 Червня 2022 11:14
Пончики - понад усе !
Серж Показати IP 12 Червня 2022 13:35
А розміщення Білорусі за кілька кілометрів Вас не лякає?
Олег Показати IP 12 Червня 2022 23:31
Напевне в шацьку в керівників трохи невсе гаразд . Чи може лихо хочеться накликати . Скупчення людей .ви що зглузду зїхали. Тим кацапам лише би нас знищити . Навпаки , треба розганяти людей щоб небуло мотива, . Та ще одісей запустіть та хай танцюйуть а там земля кровью заливаеться . Саме необдумане рішення . Сядьте подумайте ще раз поки непізно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus