USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Відеокамери і постійний аналіз повітря: як у Луцьку контролюватимуть сморід

23 Липня 2019 20:52
У рамках заходів Луцької міської ради, яка та зобов’язується виконати, аби контролювати виникнення неприємних запахів у місті, заплановано облаштувати стаціонарну станцію заборів повітря, встановити в критичних пунктах відеокамери, а також провести незалежний екологічний аудит.

Про це стало відомо 23 липня під час громадських слухань у Палаці культури міста Луцька з розгляду питання про вжиті заходи для вирішення екологічної проблеми з поширення смороду.

Керівниця відділу екології міськради Оксана Тарабанюк розповіла, що Луцька міська рада в рамках оголошеної боротьби зі смородом бере зобов’язання здійснити наступні заходи:

- замовити проведення незалежного екологічного аудиту щодо забруднення атмосферного повітря в місті. Посадовиця розповіла, що вже тривають переговори з Київського екологічною академією стосовно проведення незалежного дослідження. За нестачею коштів у міському бюджеті, ймовірно, аудит вдасться провести лише наступного року;

- обладнати на межі вулиць Львівської–Боженка стаціонарну станцію, яка здійснюватиме постійний моніторинг і забори повітря на вміст шкідливих речовин;

- у рамках програми «Безпечне місто» встановити камери відеоспостереження на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу, на пункті прийому всіх зливів із вигрібних ям на вулиці Мамсурова та біля очисних споруд КП «Луцькводоканал» у селі Липняни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 23 Липня 2019 21:06
Луцькводокал - прикольна назва
скептик Показати IP 23 Липня 2019 21:08
поки не приберете з полів фільтраціїй то все гі"но, що туди назливали, нічого не буде.
саша Показати IP 23 Липня 2019 21:44
На фонтан за 14 млн. кошти знайшли ,а за 5 років смороду на незалежний аудит коштів не вистачає. Може бояться результатів виявлення джерела смороду?
Віктор Показати IP 23 Липня 2019 23:57
Просто менше треба гроші любити. Все проплачено давно, тож тільки КОМІСІЇ та моніторингові групи створювати будуть. Треба людям вийти самим та скупати у тому гівні власників того заводу .
Анонім до Віктор Показати IP 24 Липня 2019 10:45
А що як міська влада зливала 50 років гімно з Вересневого на ті поля фільтрації - то завод був хороший і не смерділо. А тепер когось хочуть супати в своєму ж гімні. І не розказуйте мені, що до "Променя і універмагу доходить сморід із цукрового.
іван до Анонім Показати IP 24 Липня 2019 17:44
зливала не безкоштовно. засмерділо коли запрацював біопек. зрештою, всі мають туалети, але ж дріждів туди не викидають.
хехъ Показати IP 24 Липня 2019 09:16
уволить всех экологов без исключения с работы. Вот и первое необходимое решение.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus