USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відеокамери в Луцьку встановлюватиме фірма, зареєстрована на кіпрський офшор

12 Грудня 2016 14:02
Переможцем будівництва волоконно-оптичних мереж з встановленням камер відеоспостереження у Луцьку стала фірма, яка втридорога купувала оргтехніку для «Укренерго», брала участь у сумнівних торгах оргтехніки для Мін’юсту та лише цього року уклала 121 угоду з бюджетними установами. А засновником компанії є офшорна кіпрська фірма.

Так, на сайті Державних закупівель міститься інформація про результати торгів, оголошених управлінням капітального будівництва Луцької міської ради.

Нагадаємо, у рамках реалізації проекту «Безпечне місто» міськрада виділила кошти на укладення оптоволоконного кабелю по місту і встановлення вуличних камер на Театральному майдані та пішохідних переходах. Загалом, більше 20 відеокамер мають встановити цього року.

Виконком розробив проектно-кошторисну документацію на облаштування у місті системи відеоспостереження та регулювання транспортних потоків «Безпечне місто», що передбачає прокладання оптоволоконної мережі протяжністю 45 кілометрів та встановлення камер відеоспостереження на місцях загального скупчення людей, всіх перехрестях, де є світлофорні об’єкти та на всіх виїздах з міста.

Зокрема, камери встановлять в 11 місцях масового скупчення людей, на 38 перехрестях та на 7 виїздах з міста. Також до системи планують підключити всі світлофори. Диспетчерський пункт з місцями для здійснення моніторингу системи розташують у приміщенні на вулиці Богдана Хмельницького, 17. Відповідно до кошторису, що вже пройшов експертизу, загальна вартість проекту становить 11,78 мільйона гривень. З них 2 мільйони гривень виділили з бюджету міста на 2016 рік.

У тендері на згадані роботи брали участь лише дві київські фірми: ТОВ «Істагруп» з пропозицією 10 509 649,68 грн та ТОВ «ІТ-Інтегратор» - 7 584 441,57 грн.

Переможцем конкурсу стало ТОВ «ІТ-Інтегратор», аргументом для такого рішення конкурсної комісії стала нижча ціна.
Цікаво, що компанія, яка взялася встановлювати відеокамери в обласному центрі вже кілька разів була в центрі сумнівних закупівель. Зокрема, як пише видання «Наші Гроші», у 2015 році ДП «НЕК «Укренерго» за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ІТ-інтегратор» на постачання комп’ютерної техніки на 10,99 млн грн. Окремі найменування придбано значно дорожче від роздрібних цін у торгових мережах України. Єдиним конкурентом «ІТ-Інтегратору» було «Науково-виробниче підприємство Енглер» з дорожчою на 3% пропозицією. І саме ці дві фірми у травні 2015 року розіграли на користь «Енглеру» тендер ДП «Інформаційний центр» Мін’юсту на постачання електронних планшетів на 8,06 млн грн. Тоді купували HP Pro Tablet 10 EE G1 по 19 650 гривень. Кілька фірм пропонували аналогічні планшети на тендері у півтора-два рази дешевше.

Згодом, ця ж фірма виграла торги, оголошені Сумським державним університетом і пропонувала оргтехніку за завищеними цінами.

Згідно сайту Мін’юсту, засновником ТОВ «ІТ-ІНТЕГРАТОР» є ТзОВ «КРАМАРІЯ ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД», яке зареєстроване за адресою: місто Лімасол, вул. Грива Дигені, 115, Трайдент Центр, 3101, Кіпр. Розмір внеску до статутного фонду становить 11 800 гривень. Кінцевим бенефіціаром вказаний Еві Хамаліс, (Королівство Великобританії та Північної Ірландії).
Цікаво, що згідно інформації ресурсу http://z.texty.org.ua/ , ця фірма з кіпрською пропискою лише за останні 11 місяців отримала понад 172 мільйони гривень державних коштів від різних установ, таких як Національний банк України, Міністерство оборони України, Міжнародний аеропорт «Бориспіль», ДП «Украерорух» та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Торі Показати IP 12 Грудня 2016 14:42
Ну коли вже нас перестануть найо****ти??!! вже так втомило, що немає кінця-краю цим махінаціям...
Анонім Показати IP 12 Грудня 2016 15:19
45 камер за 7.5 лямов?:)))) что серьезно?))) Вы там совсем е**нутые??? а куда прокуратура смотрит???
Прокурор до Анонім Показати IP 12 Грудня 2016 16:35
прокуратура в долі
Сашко до Анонім Показати IP 12 Грудня 2016 19:37
Там ще кілька кілометрів мережі.
Швондер Показати IP 12 Грудня 2016 20:45
Власник Гідрант Панамович Офшоренко?
Олександр до Швондер Показати IP 13 Грудня 2016 19:37
Ги ги. Власником, очевидно, є Кардаков Олександр (судячи з людей які раніше працювали на Інкомі, а тепер на ІТ-інтегратор), акула бізнесу, власник групи компаній "Октава" в яку входять зокрема і "Інком",і "Датагруп". І вгадайте, яким боком тут народний депутат України, почесний директор, а в минулому, генеральний директор ПрАТ "Датагруп" Олександр Іванович Данченко?
Андрій Показати IP 12 Грудня 2016 21:15
Скажіть будь-ласка а що у Луцьку не має фірм які можуть встановити камери?
Олександр до Андрій Показати IP 13 Грудня 2016 19:39
А в Луцьку є субпідрядники ІТ-інтегратора,які будуть на значно менші гроші класти кабель. На ІТ-інтеграторі в Луцьку тільки Олійник директором і бухгалтер працюють. Дивно, чим міська рада дивилась на підрядника.
Вахаб Алі Показати IP 27 Листопада 2023 17:18
в Луцьку є все але тенднр виграти не реально

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus