USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відкриті покази фільмів про права людини цього тижня

1 Грудня 2014 10:51
Відкриті покази Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA запланували у Луцьку. Нагадаємо, фестиваль відкрився у місті стрічкою про Майдан «Євромайдан. Чорновий монтаж».

Отож, повний перелік:

1 грудня – 16.00 Фільм «Життя в раю: нелегали по сусідству»

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки (вул. Шопена, 11)

З того часу, як швейцарський уряд організував для біженців, яким відмовили в притулку, депортаційний центр в ідилічному гірському селищі Вальцейна, кожний четвертий, хто проживає там, – нелегальний іммігрант.

«Життя в раю» викриває систему швейцарської політики надання притулку біженцям і те, як привілейовані жителі Заходу поводять себе з сусідами-біженцями.

Як це впливає на їхні життя і як воно – бути шукачами притулку в «раю»?

4 грудня – 16.00 Фільм «Лізо, ходи додому!»

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки (вул. Шопена, 11)

Маленька Ліза постійно кудись тікає. Її життя – похмуре й жорстоке, тому вона шукає прихистку в природи. В дівчинки настільки багата уява, що їй вдається переживати нескінченні запої і сварки батьків.

Найбільш приголомшливим у цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темряві.

Ця робота стала однією із найпрекрасніших творів про дитинство.

4 грудня – 18.00 Фільм «Йоанна»
Кав’ярня «CoffeIn» (вул. Винниченка, 8)

Йоанна починає вести онлайн-щоденник, коли дізнається, що хвора на рак і жити залишилося три місяці. Тоді вона обіцяє своєму п’ятирічному синові, що зробить усе можливе, аби протриматися якнайдовше, і починає вести заради нього блог.

Через записи в блозі Йоанна стала для багатьох читачів втіленням життя, сповненого радості. В дописах вона детально й чесно розповідає про свій побут; у неї прості цілі, як-от: організувати для родини подорож до озер, в її планах на найближчий час – побачити, як син уперше їде на велосипеді без допоміжних коліщаток.

6 грудня – 18.00 Фільм «Пуссі проти Путіна»

Кав’ярня «CoffeIn» (вул. Винниченка, 8)

2012 року дві учасниці гурту «Пуссі Райот» були засуджені до двох років у мордовських трудових таборах за «хуліганство та розпалювання релігійної ненависті»...

Фільм знято людьми, що документували їхні акції від початку й до ув’язнення: підготовку, репетиції, запис, публічні виступи, затримання, суд, акції на підтримку учасниць гурту під будівлею суду.

Це – хроніка подій, що дозволяє глядачеві зробити власні висновки. Режисери залишаються анонімними.

7 грудня – 11:00 Фільми «Євромайдан. Чорновий монтаж» і "Південний кордон"

Культурно-мистецький центр м. Володимир-Волинський

Фільм українських режисерів про три місяці революції. Від обуреного протесту – до народного єднання. Від каструль на голові – до кийків і бронежилетів. Від ейфорії перемоги – до оплакування загиблих Небесної сотні.

Революція як вибух пробудженої гідності, як біль, як народження новітньої історії України.

Спеціальні гості – учасники подій Євромайдану
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus