USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.60
  • PLN 10.00 10.25

Відкриття власного інтернет-магазину: скільки потрібно коштів для старту*

17 Квітня 2023 19:39
З кожним днем ведення бізнесу в інтернеті стає все більш популярним. І цьому є багато пояснень. Одне з них – можливість співпрацювати з клієнтами з усього світу. Взяти, наприклад, інтернет-магазини. Якщо правильно налаштувати функції оплати та доставки, можна відправляти замовлення у будь-яку країну. Це перша причина, чому магазини такого типу користуються шаленим попитом. У зв’язку з цим виникає питання: чи можливо створити інтернет-магазин самостійно та скільки це буде коштувати?

Що потрібно для відкриття магазину

Процес створення складається з декількох етапів. І перший – це вибір ніші. Потрібно завчасно визначити, який товар буде потенційним покупцям більш цікавим. Потім було б непогано знайти конкурентів та подивитися, чи успішно вони ведуть бізнес. На основі своїх досліджень зробити висновки та скласти план дій.

Що робили далі:

– знайти постачальників. Якщо компанія не виготовляє товар самостійно, потрібно знайти тих, хто буде його постачати. На вибір впливатимуть ціна, якість та умови співпраці;

– вирішити, що це буде – ТОВ чи індивідуальний підприємець. Також обрати податковий режим;

– створити сайт. Розробка інтернет-магазину, з чим добре впораються фахівці веб-студії «Червоний Хамелеон», передбачає створення особистої сторінки в інтернеті та наповнення її цікавим контентом (не враховуючи каталог та опис товарів). Як саме та за допомогою яких сервісів це потрібно робити, також можна прочитати у статті «Особливості та переваги фреймворку Vue.js».

– розмістити на сайті важливі документи. Мова йде про згоду на обробку персональних даних, згоду на отримання розсилок, угоду користувача та оферту;

– завантажити каталоги. Важливо, щоб вони були з фотографіями, назвами та описом;

– відкрити розрахунковий рахунок. З нього зручно сплачувати постачальникам та приймати оплату від покупців;

– підключити одну з платіжних систем, які потрібні для того, щоб покупці могли розплачуватися банківською картою;

– підключити онлайн-касу. Наприклад, хмарне сховище, пристрій, який буде встановлено у пункті видачі товарів, програма для смартфона. Все залежить від того, як магазин приймає платежі;

– запустити рекламу. Вона може бути контекстною або таргетованою. Є й інші варіанти, наприклад, співпраця з блогерами чи написання статей про товар;

– останній крок – встановити CRM-систему. Її головна функція – слідкувати за замовленнями, їх оплатою, доставкою тощо. Також вона веде базу клієнтів та пропонує їм нові товари (при умові, що вони вже щось купували).

З чого складається ціна інтернет-магазину

Першим фактором є функціонал. Можна обрати готовий шаблон або нестандартний варіант, створення якого потребує багато часу та грошей. Перелік інших факторів виглядає так:

– дизайн. Повинен бути цікавим та зручним для клієнтів;

– кількість унікальних сторінок. Чим їх більше, тим дорожчим буде сайт;

– необхідність поєднання з онлайн-касою, CRM-системами та іншими подібними сервісами. Тут також все просто: чим їх більше, тим дорожче розробка;

– вартість платформи. Деякі з них безкоштовні. А є й ті, для роботи з якими потрібно оформити підписку.

«Для повноцінної роботи інтернет-магазину потрібно не тільки наповнити сайт контентом, а й подбати про його подальше обслуговування та просування», – розповідають спеціалісти веб-агентства «Червоний Хамелеон». А це ще один плюс до ціни.

Отже, відкриття інтернет-магазину – непроста справа. Сказати однозначно, скільки він буде коштувати, практично неможливо. Можна стверджувати лише одне: для економії краще довірити цю справу професіоналам, які зроблять магазин «під ключ». Також вони розкажуть, який ще онлайн-бізнес, окрім інтернет-магазинів, приносить чималий прибуток. Подробиці можна подивитись у статті «Найперспективніші сфери онлайн-бізнесу у 2023 році».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus