USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Відкритий марафон з української мови проведуть за допомогою штучного інтелекту

29 Листопада 2023 07:45
IV Відкритий марафон з української мови, який стартує 1 грудня та триватиме до 24-го, відбудеться за допомогою штучного інтелекту (ШІ) на спеціальній платформі.

Про це Укрінформу повідомили організатори марафону.

«Ми постійно працюємо над впровадженням сучасних технологій у систему освіти, і, звичайно, використання штучного інтелекту є важливим кроком до трансформації освіти. Рішення провести у цьому році Всеукраїнський марафон з української мови саме із застосуванням цієї технології відкриває можливості організовувати різноманітні конкурси для здобувачів освіти, використовуючи ШІ на постійній основі», – сказала виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка Мережі українських освітніх хабів Марія Богуслав.

Зазначається, що Відкритий марафон з української мови пройде упродовж грудня у чотири етапи серед учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, а також серед здобувачів професійно-технічної та вищої освіти.

Читати ще: Зеленський узаконив іспит з української мови для отримання громадянства

На кожному етапі учасники відповідатимуть на питання онлайн і зможуть одразу побачити свій рейтинг та загальну турнірну таблицю всіх учасників у своїй категорії.

Очікується, що участь у марафоні візьмуть близько 50 000 дітей та підлітків.

Організаторами марафону виступили: Міністерство освіти і науки, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти і компанія Ubos.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus