USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відкритий світ інформаційних технологій доступний і лучанам

25 Червня 2009 16:57


Учора, 24 червня, у Луцьку відкрився навчальний центр соціально-освітнього проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» (IDEA). Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповіла під час презентації центру директор проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» Яна Кучеренко, навчальний центр у Луцьку – 14 за ліком з відкритих в України. І він отримав від компанії Microsoft комплект програми «Світ безмежних можливостей», які використовуватиме для викладання, і безкоштовне ліцензійне програмне забезпечення на суму 24 490 доларів.  http://www.volynnews.com/news/society/6927/
 
Навчальний центр соціально-освітнього проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» слугуватиме розвитку інформаційної грамотності населення Волині. А власне програма «Світ безмежних можливостей» має шанс освоїти її слухачам 8 курсів: основи роботи з комп’ютером, текстами, презентаціями, таблицями, базами даних, в мережі Інтернет, з цифровими мультимедіа, веб-дизайн. По закінченні кожного з курсів людина отримає окремий сертифікат від корпорації Microsoft, дійсність якого можна буде перевірити на сайті проекту www.idea-ukraine.org.
 
Окрім того, на базі навчального центру проводитимуть тренінги, заняття, семінари, спрямовані на вдосконалення різних навичок, актуальних для поліпшення соціально-економічного стану представників громадськості. Наприклад, їх можуть навчити складати резюме, як знайти роботу Інтернеті, як захистити комп’ютер від вірусів і т.п. Окрім того, доступ до мережі Інтернет буде для населення безкоштовним.
 
Координатор Навчального центру IDEA в Луцьку Ніна Пахом’юк має надію, що для занять сформуються групи за інтересами: наприклад, молоді мами, жінки за 40, студенти, які шукають роботу, чи люди з обмеженими фізичними можливостями. Хоча наразі в час кризи акцент все ж робитимуть на безробітних – аби по закінченню курсів вони могли претендувати на більш оплачувану  роботу.
 
Хоча основним у своїй діяльності волонтери проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» вважають не власне безкоштовне навчання, а його якість, – наголосила Яна Кучеренко.
 
Довідково:
 
Результати проекту IDEA – проведено 246 курсiв Unlimited Potential, навчено 2181 чoловiк, 991 людей з обмеженими можливостями здоров'я прийняло участь в 227 семiнарах i курсах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Червня 2009 12:15
Молодці! Є ще люди, які думають про простих людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus