USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Відкрився перший онлайн-університет для бідних

18 Травня 2009 09:51
Ізраїльський бізнесмен Шаї Решеф відкрив у Каліфорнії перший в світі онлайн-університет, який практично не передбачає жодних витрат за процес навчання. Про це 18 травня повідомляють «Волинські Новини».
Минулого тижня до університету вже зарахували перших студентів – 150 людей з 35 країн світу. Творець унікального навчального закладу – і за сумісництвом його президент – планує за чотири роки збільшити кількість студентів до 15 тисяч.
«По суті все дуже просто – взяти концепцію соціальної мережі та інтегрувати її в наукове співтовариство», – пояснив Шаї Решеф.
«У світі живуть сотні мільйонів людей, що закінчили навчання в школах і з різних причин не мали доступу до вищої освіти. У них може не вистачати грошей на університет, або просто в їхньому населеному пункті немає жодної альма-матер», – каже бізнесмен, який вже реалізовував кілька аналогічних проектів в Європі.
Решеф інвестував у проект мільйон доларів. Він планує залучити на розвиток підприємства ще п'ять мільйонів від приватних спонсорів. Багато професорів у закладі поки що працюють на волонтерських засадах.
Університет пропонує дві освітні програми англійською мовою – «бізнес-управління» і «комп’ютерні технології». Студенти мають заплатити всього за два етапи свого навчання: вступний внесок у 50 доларів, та приблизно 100 доларів необхідно буде віддати за екзаменаційний період.
Причому мешканці бідних країн віддаватимуть менше своїх «колег» з розвинених держав. Зареєстровано мережевий університет в каліфорнійському місті Пасадена. Найближчим часом він має пройти акредитацію за американськими законами, – пише сайт ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 18 Травня 2009 10:07
а в україні вже давно є унівеситети длябідних, де за деравний рахунок клепають потенційне безробіття та ніщету...один чого ВДУ чого вартує, жоден з випускників не працює за спеціальністю та середня зарплатння 1000₴...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus