USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Відлупцюй волинського журналіста»: перший тиждень тренувань. Відео

7 Березня 2017 15:47
Ділячись враженнями від першого тижня тренувань, Вадим та Анна зізнаються, що непоодиноко їх відвідували думки: «навіщо ми на це погодились?» Окрім необхідності швидко засвоювати нові знання, підводила й фізична форма, якої практично і немає. Втім, це були ввідні тренування і навантаження щоразу збільшуватимуться.

СТАВАЙ НА ЗАРЯДКУ, АБО РОЗМИНКА ВСЬОМУ ГОЛОВА

Тренер журналістів Олександр Кулаков розповідає, що для того, аби підготувати своє тіло до тренувань, необхідно розминатися. Повноцінна розминка займає близько 30 хвилин.

«Розмика починається із кругових обертів на місці. Далі поєднується з бігом, виконується з бійцівськими елементами – в партері, коли ми прогинаємось в спині, робимо гімнастичні та борцівські мости, закидаємо ноги за голову, розтягуємо спину, ноги, шию, руки. Це дуже важливо, аби при ударах та прийомах не отримувати травми. А завершується розминка вправами на гнучкість, які потім ми повинні повторювати впродовж тренування декілька разів. Тричі і більше, в перервах між раундами чи між відпрацюваннями, завжди слід робити розтяжку. Повноцінна розминка включає в себе прийоми акробатики і гімнастики – кувирки, самостраховки», - консультує тренер.

ХУДОЖНИК ПОВИНЕН БУТИ ГОЛОДНИМ, А СПОРТСМЕН?

Велику увагу пара приділяє харчуванню. Цього тижня відмовилися від цукерок, хлібобулочних виробів, почали їсти меншими порціями і не наїдатися на ніч.
«Насправді, для таких заручників шлунка, як ми, які люблять смачненько попоїсти, було надзвичайно важко відмовитися від смаколиків та не наїдатися на ніч. Бувало – цілий день працюєш, поки прийдеш додому, зготуєш, то вже й 9 вечора. Мабуть, багато жінок зіштовхуються з такою проблемою. Коли піклуєшся про здорове харчування, то вчишся продумувати кроки наперед – готуємо часто і невеликими порціями. Віддаємо перевагу кашам, довелось полюбити вівсянку», - говорить Анна.

Із цього приводу пан Олександр каже, що підтримує подружжя. Наголошує, що слід рухатися поетапно, бо якщо дати відразу потужний старт – шкода організму неминуча.

«Я противник форсованих втрат ваги, тому що це шкодить організму. Якщо ми за тиждень дамо потужний старт, організм, відновлюючись, почне швидко відкладати жировий запас, вага почне збільшуватися, а це черговий стрес та негативні наслідки для організму», - наголошує тренер.

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

Перше заняття для Вадима та Анни минуло цікаво, вони познайомилися із тренувальним табором, усвідомили свою мету перебування в проекті.
Минувший тиждень, каже тренер Олександр, для нашого новобранця відбулось під гаслом - основи бойової стійки для ММА (англ. Mixed Martial Arts - змішані бойові мистецтва), тому що вона має свої особливості. Вона дещо відмінна від боксерської та від борцівської стійок. Стійка для ММА має бути універсальною, для того, щоб боєць мав змогу швидко пересуватися, швидко приймати рішення, викидати удари, переходити від ударів до боротьби, і навпаки. Вадим ознайомився з технікою виконання основних найпростіших ударів, які є найбільш практичними поєдинку ММА як руками, так і ногами. Детальніше попрацювали над прямими ударами ногами, руками.

«Я зіштовхнувся з проблемою, що лікоть завжди закидався вгору, а це зменшувало швидкість та силу удару», - коментує Вадим.
А це тому, каже тренер, що удар має бути сконцентрований, лікті мають іти від корпуса по прямій траєкторії, це якщо говорити про прямий удар.

«Удар має бути акцентований на повернення. За принципом реверсу. Якщо вкладати удар і не повертати його назад, є ризик провалитися на удар, що успішно використає супротивник у випадку, якщо ти не попадеш», - говорить Олександр.

Важливо пам’ятати, що в захваті потрібно правильно тримати спинку рівно, працювати ногами, таз відкидати назад, в жодному разі не нагинати голову вниз, тому що може бути переведення в партер і можуть бути небезпечні удари колінами в голову чи руками в голову. У будь-якому випадку, коли спортсмен нагинає голову, він не контролює ведення поєдинку, не бачить дій суперника, що може призвести до накаутуючого удару.

«Ми спробували 2 тренувальних раунди по 3 хвилини. Після першого раунду таким був приємним звук «Стоп», відпочинок, навіть приємнішим, ніж мої улюблені пельмені. Другий раунд був дуже важким, я перетворився на грушу, яка приймала стусани, лише завдяки порадам тренера «відхиляйся», «рухайся» мені вдавалося ще працювати, бо ж думав, аби лише не чіпали. Сил зовсім не було, це дуже-дуже важко! Але це тільки початок, я буду старатися», - запевняє Вадим.

Для його дружини Анни був найважчим саме психологічний момент.
«Перше заняття тривало важко, навіть не так фізично, як психологічно. Адже коли дуже втомлюєшся, то починають з’являтися думки: я не зможу, мені це не треба, і так гарна. Але збираєшся та розумієш, що виходить, можеш. Тут головне не здаватися! Під час тренування вивчала елементарні прийоми самозахисту, заломів – це складно, бо розумієш, що не вистачає практики й доводиться багато думати: в яку сторону, куди повертати руку. Але дуже цікаво, будемо працювати», - ділиться враженнями Аня.

Тренер дівчини – Юрій Піддубний, підсумовуючи її «бойовий» тиждень, каже, що вона неабияк старалась.
Друге заняття ознаменувалося для пари зовсім іншими враженнями.

«Тренування було на багато цікавіше, як попереднє. Я зрозуміла, що для того, аби виконувати усі захвати, то необхідно володіти своїм тілом, адже тільки так можна досягнути максимального ефекту й буде впевненість, що дасиш нападнику наганяя», - усміхається дівчина.

Вадим каже, що дуже важливо не робити зайвих рухів і думати над усім тим, що ти робиш, адже зайві рухи дають можливість супернику використати проти тебе контрприйом.

У боротьбі спортсмени ММА проводять 80% часу. Тому вивчали основні положення боротьби: це гарда, фул маунт, бек маунт, сайт контроль і основні форми виходу і роботи в таких положеннях.

ДАЛІ БУДЕ ВАЖЧЕ

Для підготовки спортсмена є кілька етапів: міжзмагальний, передзмагальний, змагальний та післязмагальний періоди.

«Нашу підготовку плануватимемо наступним чином: упродовж першого місяця плавно нарощуємо оберти фізичної підготовки, вивчаємо базові комбінації та освоюємо найбільш ефективні прийоми; другий місяць працюємо з максимальними фізичним та психологічним навантаженням, закріплюємо отримані навички в роботі з партнером; за тиждень до поєдинку виходимо на пік форми. Тоді поступово скидаємо навантаження. Це потрібно для того, аби організм пройшов відновлюючі процеси та «запалився» перед поєдинком ще більшим зарядом енергії, яка тобі, Вадиме, ой як знадобиться», - з усмішкою підсумував перший тиждень спільної роботи тренер Олександр Кулаков.

Довідково:

«Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій з Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту - 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Pride Показати IP 8 Березня 2017 01:28
Висновок такий: ніколи не пізно почати займатися. Головне упорно трудитися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus