USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Сила духу волинян проклала шлях до Чемпіонату Європи

30 Березня 2017 11:26
Команда з 14 спортсменів представляла Волинь на змаганнях з хортингу в Київській області. Провівши запеклі поєдинки, краяни повернулися з перемогами. За підсумками сутичок волиняни здобули два золота, 5 срібних нагород та посіли одне призове третє місце. Як результат зусиль, усі золоті та срібні призери стали членами збірної команди України й поїдуть відстоювати честь Батьківщини у Європі.

Чемпіонат України серед кадетів, юніорів і дорослих та Всеукраїнські змагання з хортингу серед юнаків і дівчат в розділі «Двобій» відбулися 25-26 березня на базі Університету державної фіскальної служби України (УДФСУ) в місті Ірпінь, Київська область.

Як ділиться враженнями віце-президент хортингу з регіонального розвитку, президент Волинської обласної федерації хортингу Сергій Пʼятіков, змагання були складними, адже приїхали близько трьохсот кращих спортсменів із 16 областей України.

НЕВТІШНИЙ СТАРТ ТА ПЕРШІ НАГОРОДИ

«Безкомпромісна боротьба розпочалась уже з перших поєдинків Чемпіонату. Навіть іменитим і відомим спортсменам доводилось капітулювати, та хортинг тим і цікавий, що не лише відточена техніка та тактика визначає переможця, тут без наявності бойового духу важко здобути бажаний результат. Та лучанам не вперше доводиться демонструвати незламний характер та волю до перемоги, що в черговий раз продемонстрували волиняни. Так початок сутичок для наших спортсменів складався не дуже вдало вже після перших поєдинків вибули з боротьби за нагороди молодші юнаки: Дмитро Шепшелей та Володимир Захарчук. Вони програли своїм досвідченішим суперникам. І в команді з’явились перші сумніви, щодо якісної підготовки до найважчого розділу хортингу – «Двобій». Та незважаючи на сумніви треба було проявляти характер і виходити перемагати своїх суперників», - розповідає Пʼятіков.
ЧИТАТИ ЩЕ: ХОРТИНГ НА ВОЛИНІ: МАЙБУТНЄ ЗА СИЛЬНИМИ ТА СВІДОМИМИ

Втім, наступні виступи волинян стали початком блискучих перемог.

«Успішний шлях проклала наймолодша учасниця Софія Сидорук, яка боролась зі своїми суперницями, долаючи біль, адже напередодні змагань вона травмувала спину і попри рекомендації лікарів та тренера – вона сказала: «Я поїду на Чемпіонат і обов’язково привезу нагороду». Вона провела яскраві привідні, півфінальні та фінальний поєдинки й здобула перше срібло в скарбничку збірної Волині з хортингу. Це було неабияким мотивом для 14 спортсменів з Луцька. Естафету перейняв Максим Бринза і врезультаті – 2 срібло чемпіонату їде на Волинь. За ним Марія Фесик приносить чергові залікові бали у вигляді срібної нагороди і ось вона - 3 срібна медаль», - інформує тренер волинської команди.

Наступний бій, каже Сергій Пʼятіков, був, як холодний душ.

ВІРА КОМАНДИ ТА ТРЕНЕРА ДОПОМОГЛИ СТАТИ ЧЕМПІОНОМ

«Другий поєдинок на чемпіонаті однієї четвертої фіналу і Олександр Блоха за крок до півфіналу вибуває з боротьби. Це для команди було неочікувано, адже спортсмен має високу техніку і досвід виступів на подібних змаганнях, що давало впевненість в хорошому результаті, але не склалося. Мабуть, тиждень після недуги ГРВІ - був занадто малим часом для нього, аби повністю відновити свої сили. Наступним вийшов на бій Ярослав Головій, який від поєдинку до поєдинку набирав оборотів, залишаючи за межами сітки змагань чемпіонів та володарів кубка України. І ось він - омріяний фінал, команда просила золота, але фіналів легких не буває.

Після першого раунду мінімальна перемога 1:0 і повністю виснажений Ярослав почав втрачати віру в перемогу й каже мені: «Я не можу з ним працювати – він мене «вирубить», у нього дуже високі і сильні удари ногами, він дуже швидкий і сильний, він дуже технічний. Я не відчуваю своїх ніг, вони мене не слухаються, руки ніби ватні», - пригадує П'ятіков.
Втім, відновлювальні дії тренера в перерві, підбадьорюючі слова зробили свою справу – 4:1 і перше золото чемпіонату з цих змагань їде на Волинь.

Чемпіонат набирав обертів, лучани успішно долали крок за кроком своїх суперників, чекаючи на півфінали та фінали змагань. Була сьома година вечора і напруга в команді зростала, адже 8 спортсменів з Волині продовжували боротьбу за нагороди. Так, перша бронза чемпіонату дісталась Вадиму Дудко, який поступився на півфіналі - Чемпіону Європи з хортингу. Вадим не залишив жодних шансів у боротьбі за 3 місце своєму супернику і вже на 23 секунді закінчив поєдинок достроковою перемогою, провівши больовий прийом.

НЕ СЛАБКА ЖІНОЧА СИЛА

«У боротьбу за нагороди включились і наші старші дівчата 18 +: Ангеліна Панасюк та Валентина Тесленко. Важкі безкомпромісні поєдинки продемонстрували представниці «слабкої статі». До напівфіналу дійшли: одна МСУМК (майстер спорту України міжнародного класу Чемпіонка світу з хортингу), дві МСУ (Чемпіонки України), і КМСУ (срібна призерка Чемпіонату України) та наші дівчата. Видовище було неабияке, адже волинянки показали зрілу ударно–кидкову техніку, високий рівень дисциплінованості. Поєдинки цих пар були напруженими і драматичними, не покидало відчуття, що в будь-яку мить рахунок на табло може змінитись в той чи інший бік. Це тримало в напрузі, як вболівальників так і самих спортсменів. Чого були варті техніки продемонстровані фіналістками Аллою Лісовою (МСУМК) та нашою Валентиною Тесленко (МСУ) – характер, ударні техніки та не жіночі больові дії дівчат, нікого в залі не залишили байдужими, швидкі проходи, заходи на кидки, контр дії, розрив дистанції і знову все спочатку. Втім, виникла тактична помилка Валентини на больовому на руку, під загрозою перелому поєдинок було зупинено в цілях збереження здоров’я спортсменки. Та Валентина навіть не збирається радіти сріблу і говорить, що буде готуватись до реваншу на Чемпіонаті Європи цього ж року», - веде розмов пан Сергій.
ЗАВЕРШАЛЬНІ НАГОРОДИ ВОЛИНСЬКОЇ КОМАНДИ ТА НОВІ ЗВАННЯ

Чергове срібло до скарбниці волинської команди поклав Назар Плевако – провівши яскраві привідні та напівфінальні поєдинки. Зі слів тренера, йому забракло досвіду для абсолютної перемоги, але це лише питання часу, впевнений Сергій Пʼятіков.

Особливими були двобої для Максима Калинюка, який розпочав свою боротьбу за нагороди близько 21:00, адже, окрім усіх інших мотивацій, на кону було звання «Кандидат у майстри спорту України».

«Попри втому від очікування поєдинків, виплеснуті позитивні емоції вболівальника за своїх одноклубників, перед ним стояло завдання отримати КМСУ і тут треба було лише перемагати – у всіх своїх суперників! Надважка вага 80+ у віці 16-17 років – дуже непередбачувана і небезпечна, адже тут нокаут може прийти з одного удару. Та високий рівень дисципліни, правильно обрана тактика поєдинків, чітка ударно-кидкова техніка зробили свою справу. Волинянин здобув золото чемпіонату і право на присвоєння звання КМСУ», - розповів тренер.

Отже за результатами змагань:

Ярослав Головій – золото (15 р. - подання на КМСУ);

Максим Калинюк – золото (16 р. - подання на КМСУ);

Софія Сидорук – срібло (11 р.);

Максим Бринза – срібло (12 р.);

Марія Фесик – срібло (14 р.);

Назар Плевако – срібло (18 р. – подання на МСУ);

Валентина Тесленко – срібло (27 р. МСУ);

Вадим Дудко – бронза (17 р.);

(Дудко Владислав, Лахай Олександр - МСУ, Пансюк Ангеліна - КМС, - 4 місце).


Нагадаємо, що минулого місяця волинські бійці теж успішно виступили на змаганнях з хортингу та яскраво вирізнилися серед усіх команд. Тоді перед змаганнями команду зверталася до представників місцевої та обласної влади, аби їм дали прапор області, щоб у Кіровоградській області виглядати достойно. Втім, команда виїхала на змагання без символу області. На щастя, цього разу відгукнувся Волинський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» і спортсмени гідно демонстрували, з якого краю вони родом.

Наголосимо, що завдяки особистого авторитету Сергія Пʼятікова та успішного розвитку хортингу на Волині, Чемпіонат Європи, який буде проходити 10-12-го листопада 2017-го, відбудеться саме в Луцьку.

Підготував журналіст Вадим Панафідін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 30 Березня 2017 11:36
Ого, я і не знала, що в Луцьку є такий вид бойових мистецтв і ще й з таким високим рівнем підготовки спортсменів. Молодці!!! Хай більшає ваших перемог та учнів, які виберуть спорт, а не вулицю.
Валентина Показати IP 30 Березня 2017 12:12
Дякуємо, ми стараємось і працюємо на тим, щоб молодь обирала спорт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus