USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відмовляються від рейсів, бо працюють «в нуль»: перевізники Нововолинська стомилися від пільговиків

18 Листопада 2017 14:52

пройшла Підприємці Нововолинська скаржаться, що не отримують доходів від своєї діяльності. Зустріч, під час якої обговорювали проблемні питання перевезень пільговиків громадським транспортом, відбулася 17 листопада у приміщенні Нововолинської міської ради. Про це повідомляє БУГ.

На заході були присутні 10 чоловік, серед яких депутат обласної ради Борис Бабійчук, депутати міської ради Віктор Ромашевський та Володимир Шаповал, начальник відділу транспорту та зв’язку Юрій Коцюра, підприємці-перевізники і кілька небайдужих пасажирів.

Після прийняття рішення Нововолинською міською радою про обмеження пільг для деяких категорій населення загострилися суперечки між перевізниками та пасажирами. Громадяни, зацікавлені у даному питанні вирішили зібратися для обговорення ситуації, що склалася.

Нагадаємо, що рішенням Нововолинської міськради від 12-го жовтня був скасований безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Цю категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку і проїзд відтепер платний. Також рішенням закріпили кількість пільговиків пенсійного віку, їх може бути не більше 2-х на рейс.

Дане рішення було прийнято на звернення перевізників до міської ради, які в свою чергу просили вирішити питання з пільговиками. Кошти підприємцям ні з державного, ні з місцевого бюджетів не відшкодовують, тому вони відмовляються перевозити безоплатно деякі категорії населення. Як компроміс, міська влада прийняла рішення обмежити пільговий проїзд.

На заході, що відбувся, з метою знайти консенсус Борис Бабійчук висловив своє бачення вирішення проблеми.

Пропоную насамперед провести моніторинг скільки відсотків пільгових категорій користуються послугами громадського транспорту. Маючи статистику можна буде розуміти, який обсяг коштів потрібно на компенсацію. Рішення міськради суперечить законодавству, тому потрібно шукати інші шляхи. Вимагати відшкодування коштів і не порушувати закон.

У перевізників своє бачення даної проблеми. Вони говорять, що стали заручниками ситуації. Висловлюють думку про те, що вже не зацікавлені в перевезенні громадян.

Чи нам вернуть кошти за останні 15-ть років? Нам не платять, а ми возимо. Автобуси “доїжджають”, працюємо практично в нуль, навіть не має за що купити колеса. Такі пільговики, як діти з багатодітних сімей пару зупинок можуть і пішки пройтись – здоровіші будуть. А скільки було випадків, що провозили їх в нетверезому стані, в руках пиво і посвідчення.

На зустрічі перевізники також піднімали питання щодо збільшення плати за проїзд. Вони запевняють, що й так йдуть на компроміс і не вимагають підвищення цін. Хоча, за словами одного з підприємців, вже давно пора встановити, для прикладу, проїзд до Благодатного 8 гривень, а не 5-ть.

Окрім того, підприємець Іван Чабан заявляє, що з 1-го грудня збирається розривати договір на перевезення пасажирів до селища Благодатного. Він не бажає перевозити безплатно людей, які в змозі заплатити. І не хоче чути від людей нарікання на свою роботу та водіїв.

Із 14-ти перевізників Нововолинська, один обслуговує пільговий рейс до селища. Міська рада виділила близько 600 тисяч гривень на компенсацію перевезень. Однак підприємці обурюються, що попри наявність такого рейсу, чекати його не хочуть і  “просяться” скористатися пільгами в їхніх автобусах.

Борис Бабійчук запевняє, що буде тримати на контролі дане питання. Він пропонує створити робочу групу на опрацювання даних по пільговиках. Наголошує,  щоб перевізники зі своєї сторони організовувалися і вимагали на усіх рівнях кошти на компенсацію перевезень.

Що ж отримають в результаті і підприємці і люди, та як діятиме міська влада, час покаже. А поки що люди не знають, де шукати альтернативу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 18 Листопада 2017 15:07
цю скриньку Пандори створив у 1998 році великий гаспідар і рехформатор кучмоїдний, запровадивши спрощену систему оподаткування, що довело економіку країни до того плачевного стану, у якому вона тепер є. вихід із ситуації - негайно скасувати спрощену систему, запровадити облік доходів субєктів господарювання на всіх рівнях, запровадити податок від валового обороту коштів, перерахованих у офшори та із офшорів. тоді років через 5 можна буде щось говорити про рентабельність перевезень, пільги і т.д.
Панас Показати IP 18 Листопада 2017 16:28
Фотограф з будуна?
АНАТОЛЬ_ Показати IP 18 Листопада 2017 16:35
Діточок, пенсіонерів, дітей війни, репресованих та родичів, волонтерів та інвалідів треба возити автобусами безплатно бо то їм положено по законах. А як пенсіонеру треба кудись їхати, то чого він мусить платити? Шо не так, брати мої?
Лучанин Показати IP 18 Листопада 2017 20:48
Я б в тих нововолиньських взагалі ліцензію забрав. Бажаючих на їх місце буде багато. Бо вони вже дістали, постійно їм всього мало
51 омбр(розформ) Показати IP 18 Листопада 2017 21:52
За ато мають платити всі а їх уже 500 тисяч.
1 Показати IP 18 Листопада 2017 22:19
Нехай судяться з державою, а не воюють з людьми, яким по закону є пільги!
не байдужий!!!! Показати IP 19 Листопада 2017 00:37
А,чого ниють перевізники?Вони в кінці дня отримують план,який здає шофер.І виходить,що шофер платить за пільговиків з своєї зарплати. Підприємці своїх грошей не втрачають!!!!!!!
.... Показати IP 19 Листопада 2017 14:49
Ні яких пільговиків не повино бути всі платять за послуги хто не може зверненя в соц сдужбу і адресна допомога грошима єдине вирішеня проблеми по всій украіні
Федір Халамидник Показати IP 20 Листопада 2017 12:19
Підтримую ...., ця особа права, мають бути адресні компенсації повернення за проїзд пільговому подорожуючому і тут по факту буде компроміс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus