USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відмову від щеплень визнали глобальною загрозою людству

19 Січня 2019 07:00
Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список глобальних загроз людству в 2019 році. У нього, зокрема, вперше потрапила відмова від щеплень.

ВОЗ зазначає, що розширення охоплення вакцинацією дозволить уникнути до 1,5 млн передчасних смертей в рік, пише N + 1

За даними ВООЗ, відмова від щеплень має різні причини, в тому числі відсутність доступу до сучасних вакцин і невпевненість в їх безпеці. Відзначається, що кількість випадків кору зросла на 30%, і це зростання частково обумовлене відмовою від щеплень. Через це багато країн, які були близькі до викорінення кору на своїй території, зіткнулися зі зростанням захворюваності.

Американські вчені провели комп'ютерне моделювання в 2017 році, яке показало, що зниження охоплення дітей вакцинацією від кору в США на 5% приведе до триразового збільшення випадків цього захворювання. А також підвищення витрат на охорону здоров'я, тобто на $2,1 млн в рік.

У ВООЗ зазначили, що вакцинація є одним з найефективніших способів боротьби з хворобами і вже рятує від передчасної смерті 2-3 млн осіб на рік.

Крім відмови від щеплень, до списку глобальних загроз увійшли забруднення повітря (головна за версією ВООЗ загроза) і зміна клімату, неінфекційні захворювання на зразок діабету і раку, нова пандемія грипу, важкі умови життя із-за конфліктів та екологічних криз, стійкість до антибіотиків, лихоманка Ебола та інші небезпечні інфекційні захворювання, слабкі системи первинної медико-санітарної допомоги, лихоманка денге і ВІЛ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus